HockeyNews
PLUS

Backklippan nobbade KHL-budet – vill stanna länge i Luleå

(24319) Oscar Engsund/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 4 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Oscar Engsund, 29, har etablerat sig som en av Luleås klippor i defensiven.
Men han är en av lagets fem backar med utgående kontrakt.

Småländske Oscar Engsund ska snart inleda sin sjätte hela säsong i Luleå sedan klubbytet från Frölunda mitt under 2016/2017. Engsund spelar alltid utan ängslan och var den senaste säsongen den näst flitigaste tacklaren med precis 100 utdelade smällar på de 49 SHL-matcher han spelade. Han var också med i Tre Kronor och spelade tre landskamper.

Den 96 kilo tunge backen betyder mycket för Luleås defensiv och den gångna säsongen satte han dessutom ett nytt personligt poängrekord i SHL genom att göra nio mål och tolv assist, inklusive ett hattrick med tillhörande målgest.

LÄS MERKHL-svenskarna om nya säsongen i Ryssland: "Vill visa upp mig"

Engsund har liksom fyra andra Luleåbackar utgående kontrakt och det är något som finns i bakhuvudet inför säsongen i SHL och CHL. Han kunde ha utnyttjat en KHL-klausul och nappat på ett bud från Spartak Moskva under vårvintern, men så blev det inte. Lyckligtvis.

– Det hade varit kul att prova på spel utomlands, men jag är glad att jag inte hann skriva på för dem, säger Engsund till NSD.

29-årige Oscar Engsund kan se sig om inför 2023.

– Det är väl Schweiz jag skulle kunna tänka mig att spela i. Men jag behöver nog göra någon bra säsong till för att få chansen där. Jag är samtidigt öppen för att förlänga. Jag trivs bra som fan här i Luleå, säger Engsund till tidningen.

Kontraktssnack med Luleå väntar längre fram i sommar veckorna före SHL-premiären.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!