HockeyNews
PLUS
Frisk Asker
(28382) Pontus Eltonius

Lämnade allsvenska nykomlingen för SHL – lånas nu ut till norska ligan

Pontus Eltonius var kvalhjälte för Nybro och skrev sedan på för Modo. Nu lånas han ut till den norska ligan och Frisk Asker. – Det här ger oss en målvakt som vi tror kommer göra stort avtryck i norsk hockey, säger den norska klubbens sportchef till klubbens hemsida.

21 juni 2023
(23969) Michael Haga/Norge

SHL- och allsvenske profilen har bestämt sig – skriver fyraårskontrakt

Michael Haga, 31, har spelat i de tre SHL-lagen Djurgården, Örebro och Mora. Nu har den norske VM-forwarden flyttat färdigt och har skrivit på ett långtidskontrakt.

14 juni 2023
(19330) Alexandre Lavoie

Uppgifter: Lavoie har gjort sitt val

Häromdagen kunde HockeyNews.se berätta att Alex Lavoie jagades av inte mindre än tre klubbar.  Nu skriver Expressen att forwarden bestämt sig för nysatsande Västerås. 

30 april 2021
(19330) Alexandre Lavoie

AVSLÖJAR: Här är klubbarna som jagar poängforwarden – de leder jakten

Alex Lavoie kom in och gjorde stor succé för Vita Hästen under säsongen. Nu ser poängmaskinen ut att bli kvar i Sverige, enligt HockeyNews.se:s uppgifter. 

28 april 2021
(15628) Higson-Hellman

Sportcheferna om scoutingarbetet som bär frukt för norska klubbarna

Kodie Curran kom efter en godkänd säsong i danska ligan, Rasmus Ahlholm från några okej säsonger i Hockeyettan och Gary Nunn från en undanskymd roll i AHL. Det är bara tre exempel på importspelare som lyckats i den norska ligan. Bakom succén ligger ett grundligt scoutingarbete. – Spelare som har bra attityd och vill framåt, som kan leda de yngre spelarna och visa vad som krävs är egenskaper som vi gärna letar efter här i Frisk Asker, säger Patrick Hellman, en del av klubbens sportsliga ledning, till HockeyNews.se. 

1 oktober 2020
(15188) Thomas Valkvae Olsen

Skarpskytten lämnar Sverige – flyttar hem för spel i Norge

Thomas Valkvae Olsen har senaste fyra säsonger spelat i Sverige och varit en pålitlig poängplockare i HockeyAllsvenskan för klubbar som BIK Karlskoga, Södertälje och Leksand. Nu lämnar forwarden för spel i moderklubben Frisk Asker fram till 1 december.

4 september 2020
(13772) Alex Lavoie

Efter succén i Norge – poängmaskinen öppnar för återkomst till Sverige: ”Saknar det”

Den kanadensiske centern Alex Lavoie gjorde stor succé under sina år i Karlskoga och Timrå. Nu öppnar 27-åringen för att återvända till Sverige kommande säsong.  – Jag gillade verkligen Sverige och saknar det, säger han till HockeyNews.se. 

3 maj 2020