HockeyNews
PLUS

Skarpskytten lämnar Sverige – flyttar hem för spel i Norge

(15188) Thomas Valkvae Olsen
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 4 september 2020

FacebookXWhatsApp

Thomas Valkvae Olsen har senaste fyra säsonger spelat i Sverige och varit en pålitlig poängplockare i HockeyAllsvenskan för klubbar som BIK Karlskoga, Södertälje och Leksand.
Nu lämnar forwarden för spel i moderklubben Frisk Asker fram till 1 december.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Thomas Valkvae Olsen värvades av BIK Karlskoga inför säsongen 16/17 och har sedan dess spelat i både HockeyAllsvenskan och SHL under fyra säsonger.

Nu står det klart att det inte blir en fortsättning i Sverige för norrmannen som stod för elva poäng den gångna säsongen i SHL. Istället vänder Valkvae Olsen hem till Norge för spel i moderklubben Frisk Asker som han tidigare spelat för under hela sin karriär innan flytten till Karlskoga, det uppger VG under fredagen.

Men det rör sig inte om ett kontrakt under hela den kommande säsongen utan fram till 1 december med möjlighet att förlänga för resten av säsongen vid ett senare tillfälle. Enligt Vidar Wold, som är klubbens tränare vill Valkvae Olsen fortfarande spela utomlands men vänder hem i väntan på ett bättre erbjudande.

– Han har det skrivet i kontraktet att han kan gå på dagen. Fram tills dess är det en win win-situation för båda parter.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!