HockeyNews
PLUS

Backlund: Rögle kopplar greppet

(32141) Rögle trippeln
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Torsdagens trippel uppmärksammar slutspelens startskott i både SHL och norska EHL. Baggarna går rakt på sak och kör kvartsfinaler, där jag fastnat vid den som går av stapeln i Sparta Amfi. Hemma i vårt avlånga land finns läckra spel i både Ängelholm och Örebro på radarn.

Spelstopp: 18:59

Rögle - Timrå: Rögle ML @ 1,75

Någon sprakande avslutning var det aldrig snack om. Det behövde heller inte Rögle. Allt pekade på att de skulle knipa en slutspelsplats och skåningarna såg till att det aldrig blev någon nerv. Kontrollen var fullständig mot ett MoDo som knapp kom till ett avslut mot Christoffer Rifalk. Framåt var det inte lika övertygande, men chanser att avgöra fanns och 37 sekunder in i förlängningen kom Zaars 1-0-avgörande.

Parallellt hade Timrå möjlighet att säkra sjundeplatsen genom att avfärda ett mätt och belåtet Leksand. Men TIK kom inte upp i nivå. När superkedjan med Hållander, Lander och Wedin för en gångs skull inte riktigt fick till det var det heller ingen annan som skrinnade fram och tog ansvar. 1-2-förlusten sved och gör slutspelsstigen betydligt tuffare än vad den annars hade varit.

Jag ser absolut att Ante Karlssons kompani kan vända på steken i SCA Arena, men i Ängelholm ska medelpadingarna ses som underhundar. Den raka ettan är intressant, men med överhängande risk för att detta blir en målsnål match föredrar jag den försäkring som moneyline innebär. Hemmaseger inklusive övertid till 1,75 blir mitt första klick.

Spel: Rögle ML @ 1,75

Tävling: SHL

Plats: Catena Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Play

Örebro - Luleå: Luleå ML @ 1,92

Totalt fiasko blev det inte. Efter ett stort drama kunde Örebro till slut knipa den sista slutspelsplatsen. MoDo:s övertidsförlust mot Rögle var en nödvändighet. Glenn Gustafssons sena ÖHK-kvittering och firma Johannesson/Leinos läckra straffar i Linköping likaså. Det var en riktig pärs för alla inblandade. Slutet var så lyckligt som det kan bli med tanke på hur illa det är ställt i Närke för närvarande.

Luleå har däremot ryckt upp sig. Nog för att Färjestad saknade folk, sättet som norrbottningarna stod upp i den inledande perioden var ett rejält styrkebesked. Linus Omark fortsätter att producera i match efter match och förr eller senare kommer kollektivet att höja sig runt honom. Matteus Ward har några superinsatser i ryggen, samtidigt som “Lassi” fått vila. Duon har därmed ett helt annat självförtroende än Enroth i motståndarnas mål.

Örebro har tagit samtliga tolv poäng i lagens möten under säsongen. Det är inget jag lägger någon särskilt vikt vid för stunden. Stjärnorna Bromé och Holm har petats i de två avslutande omgångarna. Återstår att se om så förblir fallet, men det är bara att konstatera att allt inte är som det ska i hemmalägret. I en tillknäppt affär med slutspelskaraktär väljer jag Luleå-sidan. Moneyline till 1,92 är taget!

Spel: Luleå ML @ 1,92

Tävling: SHL

Plats: Behrn Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Play

Sparta Sarpsborg - Frisk Asker: Hemmaseger @ 2,01

När utbudet hemmavid är begränsat blickar jag västerut, mot fjordarnas land, för att hitta en värdig avslutning på denna trippel. Där ska slutspelet just inledas och blicken fastnar osökt vid Sparta Amfi, där fyran och femman drabbar samman i vad som på förhand ser ut att vara den i särklass jämnaste kvartsfinalen.

Frisk Asker har fått in en ny förstaslips i slutet av säsongen och ännu har han inte gjort en kotte besviken. Mitch Gillam kom från en halvdan säsong i danska Odense och har gått från klarhet till klarhet. I 3-2-skrällen mot sylvassa Storhamar var han matchens gigant med 40 parader. Poängkungen Tobias Lindström var inblandad i allt framåt, men det är värt att bära med sig att matchen var betydelselös för bägge parter.

Här är insatserna desto större. Sparta är väldokumenterat starka inför hemmapubliken, något som kvartsfinalmotståndaren fått befara vid inte mindre än tre tillfällen. Storstjärnan Kristian Jakobsson har vräkt in poäng och är säkerligen mån om att fira det nysignerade kontraktet. Jag håller värdarna som snäppet vassare och går den raka ettan att få till priser runt dubbeldegen är det läge att slå till.

Spel: Hemmaseger @ 2,01

Tävling: EHL

Plats: Sparta Amfi

Tid: 19:00

TV: -

Trippeln

Rögle - Timrå: Rögle ML @ 1,75

Örebro - Luleå: Luleå ML @ 1,92

Sparta Sarpsborg - Frisk Asker: Hemmaseger @ 2,01

Totalt odds: 6,78

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)