HockeyNews
PLUS

Lämnade allsvenska nykomlingen för SHL – lånas nu ut till norska ligan

(28382) Pontus Eltonius
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 21 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Pontus Eltonius var kvalhjälte för Nybro och skrev sedan på för Modo.
Nu lånas han ut till den norska ligan och Frisk Asker.
– Det här ger oss en målvakt som vi tror kommer göra stort avtryck i norsk hockey, säger den norska klubbens sportchef till klubbens hemsida.

Under sina två säsonger i Nybro tillhörde Pontus Eltonius den absoluta toppen på målvaktssidan, där han under sin första säsong släppte in under två mål per match. Under den gångna säsongen var han en av lagets viktigaste kuggar när man tog sig hela vägen genom kvalserien och tillbaka till Hockeyallsvenskan igen.

Kort senare stod de klart att Eltonius skrivit på för Modo, som i sin tur tagit steget upp till SHL, men där han var tänkt som tredjemålvakt och planen var att han skulle lånas ut för att få speltid. Och nu står det alltså klart var den 25-årige burväktaren kommer spela kommande säsong.

Under onsdagen meddelade nämligen Frisk-Asker i den norska ligan att de kommit överens med Modo om ett låneavtal på ett år.

– Vi är nöjda med avtalet vi har nått med Modo. Det här ger oss en målvakt som vi tror kommer göra stort avtryck i norsk hockey. All feedback vi har fått kring Pontus tyder på att han kommer vara en toppmålvakt i norska högstaligan, säger sportchefen Vidar Wold till klubbens hemsida.

Frisk-Asker slutade sexa i ligan förra säsongen innan det blev respass i kvartsfinalspelet. I laget finns sedan tidigare bland annat Anton Holm, Hampus Gustafsson och Tobias Lindström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)