HockeyNews
PLUS

SSK har skaffat sig fördel i slutspurten

Södertälje Magnus Bogren
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Tack vare vinsten mot Djurgården har Södertälje andraplatsen i sina egna händer i slutspurten.
– Jag tror att det betyder mycket, eller kommer att betyda mycket, säger SSK-tränaren Magnus Bogren till Hockeynews.

2–1-segern och de tre poängen mot Djurgården betydde mycket för Södertälje på flera sätt.
Det var den första vinsten mot Djurgården i det fjärde och sista försöket i grundserien. Och det kom kom efter en vändning från 0–1 till 2–1.
– Vi följde den plan som vi satte upp innan och som vi kanske har gått lite i fällan där vi har varit för utspridda, men vi åker enormt mycket skridskor och jag tror inte att vi har haft så mycket tacklingar den här säsongen, säger Bogren till Hockeynews.

SSK tacklade mer än DIF

Tacklingarna vann SSK med 15–10 om man räknar antalet. Och framför egne målvakten Tomas Sholl var det stängt för det mesta.
– Vi höll ihop det bra och de fick inte komma in, de hade väl något läge, men jag tycker inte att de fick komma in så hårt på oss i slottet. Vi offrar oss på ett fantastiskt sätt.
Bogren tillägger:
– Nu tittar man mycket på sig själv, men jag tycker att det är vi som ska ha tre poäng. Vi har farligare chanser än vad de har sett över 60 minuter. På måndagskvällen tar Södertälje emot sexan Björklöven. SSK:s försprång i kampen om andraplatsen bakom Brynäs kan hjälpa laget till hemmaplansfördel i slutspelet. Bogren tror att det i det här läget är en fördel att kunna kontrollera sitt eget öde.

SSK:s återstående matcher

26 februari Björklöven (h), 28 feb Mora (b), 2 mars Nybro (b), 6 mars Tingsryd (h) 8 mars Östersund (b)

Vill behålla andraplatsen

Och behålla andraplatsen.
– Jag tror att det betyder mycket, eller kommer att betyda mycket. Vi har fem tuffa matcher kvar. Lag som jagar andra saker. Och Björklöven som vi har haft svårt med poängmässigt även om vi har spelat bra. Vi ska kriga för att hålla den för jag tror att det kommer att vara jämnt hela vägen in, säger SSK-coachen Magnus Bogren.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!