HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Västerås kan snuva Björklöven på Ottosson

Axel Ottosson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Expressen har tidigare rapporterat om att Axel Ottosson är muntligt överens med Björklöven.
Nu kan Hockeynews avslöja detaljerna i affären och att Västerås kan sno honom framför ögonen på Umeålaget.

För en dryg månad sedan avslöjade Expressen att Björklven och Axel Ottosson var muntligt överens. Sedan dess har det dock varit tyst och Ottosson har ännu inte presenterats.

Nu kan Hockeynews berätta att affären är på väg att bli avblåst – efter att Västerås blandat sig i. Flera av varandra oberoende källor uppger för Hockeynews att förhandlingarna mellan Ottosson och Björklöven strandat och att Ottosson ska vara besviken på sportchefen Per Kenttä.

Per Kenttä ska tidigt ha räknat med att Ottosson skulle vilja flytta hem till Björklöven efter att toppspelare som Fredrik Forsberg och Marcus "Lilliz" Nilsson skrivit på, men budet har inte varit på de nivåer Ottosson anser sig vara värd.

Enligt källor med insyn har Björklöven erbjudit 80 000 kronor över tolv månader. Centern ska dock kräva 116 000 kronor på tolv månader, alternativt 145 000 kronor över nio månader.

Nu har Västerås gett sig in i leken om 28-åringen och klubben är villiga att erbjuda Ottosson en bra lösning både ekonomiskt och sportsligt. En sak som kan tala för en flytt till Västerås är att Axel Ottosson är nära vän till VIK-backen Erik Flood efter deras tid på hockeygymnasiet.

Västerås håller just nu på att utvärdera om de anser sig ha råd att genomföra affären och skulle det gå i lås skulle det vara en riktig bomb.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Västerås sportchef Niklas "NJ" Johansson för en kommentar utan framgång.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln