HockeyNews
PLUS

Djuse om trejden och omtumlande sommaren: "Nellie föddes tre månader för tidigt"

(12817) Emil Djuse
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 25 februari 2020

AUSTIN. Gårdagens bytesaffär kan ha tagit Emil Djuse ett steg närmare en NHL-debut.

HockeyNews.se har träffat honom i Austin och pratat om nya livet i Nordamerika och mardrömmen i somras när dottern Nellie föddes tre månader för tidigt.

– Nellie mår bra idag. Men ett tag visste vi inte om hon skulle överleva, säger Djuse till HockeyNews.se.

NHL resan kust till kust presenteras av:
IQ Fuel Make you better, for real! 

26-åringen från Östersund var en av SHL:s bästa backar ifjol och har haft en fortsatt topproll i AHL den här säsongen.

Djuse har spelat i ett av två första backparen och levererat offensivt för Texas Stars. På 48 matcher har han gjort 29 poäng (4+25) men igår blev han bortbytt till Florida Panthers organisation.

Bytesaffären blev officiell en stund efter att Lucas Wallmark hamnat i samma klubb.

– Det kom ganska oväntat. Jag hade inte hört någonting och tränade på som vanligt och var på väg ner till stan här när jag fick samtalet i bilen. Det kom ju lite som en chock men det är så det fungerar här, säger Djuse.

– Jag har familjen här nu också men dom åker hem igen på torsdag så det löste sig ändå rätt okej. Men det var inte vad man tänkt sig.

Djuse landslagsdebuterade i fjol. Foto: Bildbyrån

Rent hockeymässigt är det mycket som pekar på att han tar ett kliv närmare sin NHL-debut. Men först kommer han ansluta till Floridas farmarlag Springfield Thunderbirds.

– Dallas har spelat bra under större delen av säsongen och inte haft några skador på backsidan så det har inte blivit aktuellt riktigt att få visa upp sig så hockeymässigt kan det vara positivt, säger han.

– Jag åker till Springfield nu först och möter upp där och sedan får vi se vad som händer.

HockeyNews.se har varit i Austin och träffat Djuse hemma hos honom och Marie med Nellie som knappt hunnit bli sex månader gammal.

Efter att ha tagit stora framsteg i SHL bestämde sig Djuse för att testa livet i Nordamerika men uppladdningen i somras kom av sig ordentligt när dottern föddes tre månader för tidigt när paret befann sig på semester.

– Vi skulle vara i Spanien en vecka men en dag in på semestern så tyckte Nellie att det var dags att komma ut i veckan 27, säger Djuse.

3 juli strax efter klockan tio på förmiddagen kom Nellie Agnethe – 36 centimeter lång och 930 gram på vågen.

– Första tiden var väldigt tuff och vi visste inte om hon var frisk eller hur sjuk hon var. Tre månader är ju väldigt mycket för tidigt. Man var osäker om hon ens skulle överleva, framför allt första veckan. Så det har varit en väldigt utmanande sommar psykiskt för oss i familjen.

– Men allt har gått över förväntan. Vi är väldigt glada nu och Nellie mår bra.

Se hela intervjun med Emil Djuse i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS