HockeyNews
PLUS

Orosmoln i Djurgården inför SM-semin

(7751) Dick Axelsson-redigerad5
Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 5 april 2019

FacebookXWhatsApp

BLOGG. Djurgården saknade flera spelare på grund av sjukdom dagen före den första SM-semifinalmatchen mot Färjestad i Karlstad.
Och från isträningen på fredagen klev både backen Tom Nilsson och forwarden Dick Axelsson av på grund av skadekänningar.

ANNONS
SHL presenteras av ATG Sport

Djurgården har haft en hel del skadebekymmer under säsongen och sedan tidigare har Andreas Engqvist, Henrik Eriksson och Gustav Possler spelat färdigt för säsongen.

Landslagsforwarden Jonathan Davidsson har bara spelat en match, den 12 mars, de senaste sex veckorna på grund av en hjärnskakning och är inte heller aktuell till SM-semifinalen mot Färjestad. Backen Alexander Urbom tränar på egen hand efter Djurgårdens träningar och är inte redo för den första SM-semin.

Och på grund av förkylningar saknades både backen Linus Hultström och centern Marcus Davidsson på fredagsträningen.

– Vi har några fortfarande hemma. Vi får se om de kommer imorgon, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Jacob Josefson och Daniel Brodin i samspråk på Djurgårdens fredagsträning inför första SM-semifinalen mot Färjestad. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

Dessutom gick forwarden Dick Axelsson av i förtid efter att ha brakat i isen vid ena sargen. Han lämnade isen dubbelvikt och gick raka vägen ut till omklädningsrummet.

– The story of the season… nej jag bara skojade. Men det har varit lite hack för honom. Jag hoppas att han kan vara med i morgon, säger Ohlsson apropå Axelsson som har haft och har problem med ena knäet.

Även backen Tom Nilsson avslutade fredagsträningen innan de andra hade tränat klart och dras med en skada.

– Ja, det verkar vara så, annars brukar man genomföra hela ispasset, konstaterar Robert Ohlsson.

Är det oroligt med så pass många frågetecken inför imorgon?

– Nej, jag tror att alla de du frågar efter spelar i morgon så jag är inte särskilt orolig. Annars är vi redo.

Förhoppningen är att Linus Hultström, Tom Nilsson, Marcus Davidsson och Dick Axelsson spelar mot Färjestad.

Med på träningen fanns juniorbackarna Axel Andersson och Tobias Björnfot där Björnfot var den som spelade mot Skellefteå i SM-kvartsfinalerna.

– Axel ska spela J20-semifinal imorgon och Tobias Björnfot och Erik Walli-Walterholm också är planen. Skulle det vara så att någon av de sjuka inte är med kommer de att spela med oss. Vi ska vinna J20-semifinalen imorgon också.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln