Valde bort Toronto och Arizona – här spelar succéforwarden nästa år

12 maj 2019

SAN JOSE. Anton Wedin, 26, har gjort sitt val.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se tackade forwarden nej till anbud från Toronto och Arizona för att istället välja spel i Chicago Blackhawks nästa säsong.NHL-resan från kust till kust presenteras av ATG Sport 

Anton Wedins genombrott den här säsongen höll på ta honom hela vägen till VM i Bratislava. Bara dagarna innan premiären mot Tjeckien fick 26-åringen lämna laget när det stod klart att Columbusforwarden Alexander Wennberg tackat ja till spel.

Wedin levererade 27 poäng (14+13) på 32 matcher för Timrå i SHL och ytterligare nio (2+7) på sju matcher i kvalet mot Oskarshamn.

Nu lämnar han Timrå IK för första gången sedan han kom till laget i unga år från moderklubben Sundsvall Hockey – Wedin blir den första spelaren någonsin från Sundsvall att skriva på ett NHL-kontrakt.

Foto: Bildbyrån

För drygt en vecka sedan berättade The Athletic att Chicago Blackhawks var en av klubbarna som var med i kampen om Wedins underskrift och enligt uppgifter till HockeyNews.se har han nu gjort sitt val – Wedin väljer bort spel i både Toronto och Arizona för att fortsätta sin karriär i Chicago Blackhawks.

Efter årets genombrott som gav honom chansen att debutera i Tre Kronor väntar nu spel i Chicago som missade årets slutspel i NHL, laget vann Stanley Cup 2010, 2013 och 2015.