HV71 jagar Tim Erixon


31 oktober
Skadedrabbade HV71 har lånat in Brynäsbacken Marc Zanetti, men är fortsatt på backjakt. Jönköpingsklubben har visat intresse för förre Skellefteåbacken Tim Erixon.

Annons

HV71 har drabbats hårdast av samtliga SHL-lag när det gäller skador. Backarna Kristofer Berglund och Alexander Ytterell är borta säsongen ut. För att lösa det akuta läget har HV lånat in petade Brynäsbacken Marc Zanetti, men det avtalet går ut inför landslagsuppehållet nästa vecka.

HV71 har dessutom värvat den NHL-meriterade kanadensiske backen Stefan Elliott, 26.

– Vi har tappat två backar som inte kommer att vara med mer den här säsongen och en back kommer vi säkert att behöva addera även om Elliott kommer in. Sedan vem det blir och när det blir ska jag låta vara osagt. Men det kommer vi att behöva göra, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Enligt uppgift till Hockeynews.se har HV visat intresse för den förre Skellefteåbacken Tim Erixon, som inte har lyckats spela till sig något kontrakt i New Jerseys organisation och som är kontraktslös.

– Tim har vi följt och vi var intresserade tidigt förra året kan jag säga. Men vad vi har förstått har hans mål ganska tydligt varit att vara kvar i USA hela detta året. Det är min gissning att han kommer att sikta på att vara kvar i USA hela det här året, som jag har förstått det, säger Johan Hult.

HV71 hoppas att nyförvärvet Stefan Elliott ska kunna debutera i SHL på torsdag mot Luleå.

– Det handlar om Migrationsverket och arbets- och uppehållstillstånd. Nu är det bara tisdag än så vi har till torsdag eftermiddag på oss. Förhoppningsvis har vi nåt klart innan det, säger Johan Hult.

På skadefronten får HV tillbaka backen Jacob Cederholm och Christoffer Persson har avtjänat sina två matchers avstängning. Det är frågetecken för anfallstrion David Gustafsson, Martin Thörnberg och David Ullström. Alla tre tränar på is, men inte med laget.


Annons

Annons