HockeyNews
PLUS

Patrik Allvin förlänger som GM med Canucks

(31780) alvin
bildbyran.se
ANNONS

Publicerad: 1 februari 2024

FacebookXWhatsApp

CALGARY. Patrik Allvin har snabbt vänt Canucks från ett bottenlag till en Stanley Cup utmanare – och nu belönades han med en kontraktsförlängning för ytterligare tre år. 

ANNONS
Patrik Allvin är Sveriges förste General Manager i NHL, Canucks tolfte i historien och 2022 ersatte han kritiserade Jim Benning. 

"Jag vill tacka ägarna Aquilini och Jim Rutherford för att ha gett mig denna otroliga möjligheten", sa Allvin enligt The Athletic.

– Privilegiet att få stanna och slutföra vad vi började här med Canucks betyder otroligt mycket för mig och min familj. Medans gruppen har tagit otroliga kliv framåt så är jobbet inte gjort ännu, vi ska fortsätta och bygga ett mästarlag, utvecklade Allvin vidare. 


"Patrik har gjort ett strålande jobb att hjälpa oss under ombyggnaden av organisationen, både på och utanför isen, sedan han kom hit", sade Jim Rutherford – Canucks President of hockey operations, i en press-release. 

Allvin har framförallt hyllats för att han valde att förlänga med JT Miller och inte Bo Horvat, samt för Filip Hronek traden från Detroit. Hronek är tillsammans med Quinn Hughes NHL:s kanske bästa backpar. Han har även lyckats göra sig av med större kontrakt som inte uppfyllde något värde, såsom Oliver Ekman Larssons kontrakt – som hade det tungt i Canucks men gör succé i Panthers. 

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln