HockeyNews
PLUS

Axelsson: Örebro kan växa nu – men låt Ante stanna, Timrå

(31422) Karlsson Eriksson Axelsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro väljer att sparka sin tränare. Timrå har å sin sida har valt att behålla sin tränare fastän han har fått reda på att han inte kommer få vara kvar 

ANNONS

Jag tror att Örebro kommer att växa. 

Laget har inte alls fått till det den här säsongen – trots en rätt gedigen trupp om än den inte riktigt har bredden

Att sparka en tränare mitt i säsongen har jag själv varit med om och inget jag personligen gillade som spelare . I just detta fall så vet ju Örebro bäst och känner klubben att man kommit till den punkten, så är det ju kanske det bästa för dem.

Att det är Niklas Eriksson som kliver in båset igen, som de flesta i laget känner till, underlättar så klart. En erkänd tränare som jag för början inte förstod varför han/klubben valde att ta steget till att han inte skulle vara kvar som huvudtränare Han har alltid gett ett sympatiskt och välbalanserat intryck när det kommer till hur man spelat och även i media Tror det är viktigt som spelare att ha en sådan ledare.

Örebros försök att ta in Johan Hedberg visade sig vara fel, om än jag tror det hade vänt för dem. Örebro var i semifinal senast i fjol och jag själv tippade Örebro där uppe i år med. De senaste åren har de spelat en hockey som tilltalat mig. Med det menar jag en strukturerad  hockey där alla vet vad de ska göra. Vilket tog dem till en semifinal förra våren och stod upp bra mot Skellefteå Varför har det hittills gått sämre i år? Ja, det kan ju såklart ha med tränaren att göra. Vilket garanterat fick dem att agera därefter. Så detta beslut kanske var det rätta för alla parter.

I Timrå däremot så gillar jag att man behåller Ante Karlsson säsongen ut. Dels så tror jag det har med den ekonomiska biten att göra. Dels att han känner spelartruppen så väl och att tabellplaceringen inte kräver det.

Jag tror heller inte Ante är en dålig tränare utan att förändringen till nästa  är Kimmo Kapanen som vill sätta sin prägel på laget. Själv så tycker jag att Timrå skulle fortsatt på den vägen man är på nu och försökt bli ett stabilt lag i SHL. Samtidigt, med framgångarna ifjol, så kan jag förstå Kapanen att han vill ta dem till toppen, speciellt när man lagt så mycket pengar på en rad spelare. Tyvärr när man gör det så skaffar man sig också en sämre bredd. Jag förstår såklart att man vill ha in dessa toppspelare – men med tanke på Timrås skrala budget så får man leta efter spelare i Allsvenskan istället för breddspelare i SHL när man skall värva.

Och så som det ser ut idag när man värvar spelare som har dom en helt annan status än vad man hade för 15 år sen. En spelare som kommer upp från Allsvenskan idag ska minst ha 50 tusen i månaden. Alla har agenter vilket man inte hade för 15 år sen. En breddspelare i SHL idag kan ha mellan 100-150 tusen kronor i månaden. Vilket gör att det svårt för dom "mindre" klubbarna i svensk hockey att mäta sig med lag som Frölunda, Färjestad, som har råd att betala ut dessa löner.

Jag hoppas och tror att Ante har förlikat sig med situationen som är just nu Att hans kära Timrå valt att inte förlänga med honom när han är uppvuxen 500 meter från "ladan" kan inte vara lätt. Men med sagt så tror det är precis därför han kommer göra allt i sin makt för att få klubben i sitt hjärta att fortsätta göra en så bra säsong som möjligt.

FOTNOT: Anton Axelsson är Hockeynews expert.


ANNONS

LÄS MER: Experternas dom: Dumstrut på, Örebro


LÄS MER: Johan Hedberg: "Klart det far tankar genom huvudet"

ANNONS


LÄS MER:Örebro om Hedberg: Var fel – vi underskattade Eriksson


ANNONS

LÄS MER: Niklas Eriksson: "Jag vill skapa ett modigare Örebro hockey"



ANNONS

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln