HockeyNews
PLUS

Modos magsjuka – krossade av Leksand

(30923) Leksand-Modo
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 26 december 2023

FacebookXWhatsApp

Det går inte att stoppa Lucas Elvenes just nu.
Mot Modo gjorde forwarden tre nya poäng – som nu har gjort tio poäng på de tre senaste matcherna.
Matchen? Den vann Leksand med 5–0 mot ett Modo som drabbats av magsjuka på väg till matchen.

ANNONS

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

På de två sista matcherna innan juluppehållet noterades Lucas Elvenes för sju poäng i Leksandströjan. Och formen konsverade han under julen.

För när Leksand drog iväg till 2–0 hemma mot Modo i andra perioden var det Elvenes som låg bakom allt. Dryga minuten in i mittenakten spelade han fram Peter Cehlarik för 1–0 och sju minuter senare var det Elvenes själv som skickade in 2–0.

ANNONS

Även målskytten Cehlarik och backen Matt Caito noterades för poäng på de två Leksandsmålen.

Åtta och en halv minut in i tredje perioden kunde Jon Knuts hitta rätt för 3–0, och jo då. Lucas Elvenes noterades för ytterligare en poäng med sin andra assist för kvällen.

Denna kväll fick Elvenes nöja sig med tre poäng och forwarden har nu gjort tio poäng på de tre senaste matcherna, samtidigt som Leksand löste tredje raka segern då man till slut sprang iväg till 5–0.

ANNONS

För Modo blev det inte optimala förutsättningar inför matchen då forwarden Johan Södergran drabbades av magsjuka under natten till tisdagen och på vägen ned till Leksand insjuknade även Niklas Folin.

– I natt insjuknade Södergren i magsjuka och det blev oroligt i gruppen. Vi har inte haft den bästa starten på annandagen. På flyget blev Folin sjuk och vi fick leta efter hyrbil till honom. Vi hittade en på Circle K och nu får vi hoppas att fler inte insjuknar, säger sportchefen Henrik Gradin till Sportbladet .

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln