HockeyNews
PLUS

Manfallet – Krüger en av åtta som saknades i DIF

(30066) Krüger Holmqvist
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 november 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger var en av åtta spelare som saknades på torsdagsträningen inför mötet med Västerås.
Det står klart att fyra backar och fyra forwards missar fredagsmatchen.
ANNONS

Ett flertal juniorer, däribland Victor Eklund, 17, lillebror till NHL-forwarden William Eklund och son till Djurgårdsprofilen Christian Eklund, var med på torsdagsträningen på Hovet.

Lagkaptenen Marcus Krüger, som har gjort mål i två raka matcher efter sin återkomst från fotskada, var inte med. En förkylning satte stopp.


– Krüger spelar imorgon. Imorse när jag pratade med honom hörde man på honom att han vill bara vara på den säkra sidan. Familjen var tydligen risig också. Så honom räknar jag med, säger Djurgårdscoachen Michael Holmqvist till Hockeynews.

ANNONS


Zach Magwood, som åkte på en huvudtackling mot Södertälje, och centern Emil Berglund, som fick en tuff smäll mot Kalmar, spelar inte i Västerås.

Förhoppningen är att Magwood, som tränade lätt på is, kan vara med mot Almtuna på måndag. John Norman har trappat upp träningen, men spelar inte mot Västerås.


– Norman siktar vi på nästa vecka, säger Holmqvist.


ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


Då har Djurgården tre matcher. Inte heller juniorbacken Elias Degnell, som har varit med på slutet då det har saknats backar, stod över från torsdagsträningen, men liksom för Krüger hoppas Djurgården på honom mot VIK.


Michael Holmqvist gladdes åt juniorernas framfart på träningen.


– Linus Eriksson har varit med och spelat. Så har du Victor Eklund och backarna (Arvid) Bergström och (August) Classon. Det är ungt, men hungrigt. Melvin (Wersäll) får fortsätta. Han har gjort det bra tycker jag.


Även U18-landslagsbacken Arvid Bergström tränade med A-laget och har spelat tidigare.


LÄS MER"Honken"-beskedet: DIF vill förlänga kontraktet


Djurgården har tagit 13 av 15 poäng under Michael Holmqvist som alltså har fått se sitt lag ta poäng i de fem matcher han har haft huvudansvaret efter Johan Garpenlöv. Västerås vann i Östersund på onsdagen.


– Jag gillar utmaningen. Det är ganska likt förra fredagen mot Södertälje. Västerås är ett lag som åker mycket grillor och jobbar hårt. Hemmaplan, fredag, du vet. Vi behöver vara riktigt förberedda för tävling, säger Holmqvist.


Kan det bli A-lagsdebut för Victor Eklund?


– Nej, inte ännu. Jag räknar som sagt med Krüger, säger Michael Holmqvist.


Djurgården får tillbaka forwarden Olle Liss efter två matchers avstängning.


Fakta/Spelarna på Djurgårdens skade- och frånvarolista

Backar: Adrian Carnebo, Daniel Glad, Pontus Johansson, Calle Odelius

Forwards: Emil Berglund, Albin Grewe (avstängd), Zach Magwood, John Norman.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln