Rögle krossade Malmö i Skånederbyt: "Hela paketet"

ANNONS

Publicerad: 26 november 2023

I drygt en minut var det jämnt i Skånederbyt.
Sedan körde Rögle över Malmö.
–  Jag tycker vi gör en väldigt bra match idag och får ihop 60 minuter, som vi egentligen saknat under hela säsongen, säger Röglekaptenen Anton Bengtsson i TV4.

ANNONS
Söndagens enda SHL-match spelades i Malmö arena och det var ett hett derby mellan Malmö och Rögle som stod på agendan. Men för de som tagit sig till arenan för att stötta det röd-svartklädda hemmalaget blev det inte en start man önskat sig.

För redan efter 78 sekunders spel fick de se sitt lag släppa in mål efter en tekning i egen zon.

Brady Ferguson vann pucken back till backen Ludvig Claesson som i sin tur växlade plats och lämnade över pucken till Riley Sheen som skickade in pucken mot mål. Där hade Ferguson parkerat och kunde styra in skottet från Sheen för att överlista Daniel Marmenlind i Malmökassen.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Med andra ord en bra start på matchen för Rögle som jagar sin femte raka seger, medan Malmö har tre raka förluster.

Och än bättre blev den när Adam Tambellini skickade in 2–0 i numerärt överläge åtta minuter senare, vilket tvingade Malmötränaren Tomas Kollar till att ta time out. Någon större effekt fick däremot inte den timeouten.

I andra perioden kunde Rögle utöka till 3–0 innan man stängde det hela med ett fjärde mål i slutminuterna av den tredje.

ANNONS

För Malmö var det fjärde raka förlusten, för Rögk

– Det är lite roligare att spela hockey just nu, speciellt en sådan här eftermiddag att få komma hit med så mycket fans på vår sida. Jag tycker vi gör en väldigt bra match idag och får ihop 60 minuter, som vi egentligen saknat under hela säsongen, men idag får vi hela paketet och jobbar ned dem över 60 minuter, säger Röglekaptenen Anton Bengtsson i TV4.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.