Leksandsstjärnan om udda skadan: "Kom ut på isen..."

21 november 2023
Leksands skyttekung Marek Hrivik har drabbats av ryggproblem och har missat de två senaste SHL-matcherna.
Nu berättar han om vad han har råkat ut för.


Det var i samband med att matchen borta mot Örebro skulle börja som det plötsligt blev omöjligt för Leksands förstecenter Marek Hrivik att spela. Han fanns med i laguppställningen som vanligt, men från en sekund till nästa blev det omöjligt att göra nytta ute på isen och han tvingades ge upp utan att kunna spela en sekund.

– Vi kom ut på isen och då slog ryggskottet till. Jag kände direkt att det inte skulle gå att spela, men samtidigt är det ingen allvarlig skada. På något sätt tror jag att det här är sammanlänkat till ljumskproblemen jag hade förra säsongen, säger Marek Hrivík till Falu-Kuriren.

Hrivik har inlett strålande den här säsongen, inte minst med målskyttet. Den 32-årige slovaken har satt åtta puckar i nät på 17 matcher. Som mest i Leksand i SHL har det blivit 14 mål. Förra säsongen kunde han bara spela 23 matcher på grund av ljumskproblemen.

LÄS MEREK: Miserabla starten döljer hur bra HV är nu

– Jag mår okej ändå. Det är klart att en skada alltid sätter en käpp i hjulet, det här var något som började krångla under uppehållet, säger Hrivik som hoppas vara tillbaka antingen på torsdag då Leksand möter Luleå hemma eller på lördag då Färjestad kommer på besök till Tegera Arena.

Kedjan med Hrivik, Peter Cehlarik och Lucas Elvenes var glödhet fram till Hriviks skada.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Matcherna som helhet är jag väl nöjd med. Vi har varit inne på väldigt många mål framåt och få bakåt, men några fler mål kunde jag ha gjort. Jag har haft lägen, så förhoppningsvis lossnar det också snart. Jag känner att jag har mycket mer att ge än jag har kunnat visa hittills, säger Hrivik till Falu-Kuriren.