LISTA: Allsvenskans tyngsta värvningar hittills

10 juni 2023

Ett batteri av namnstarka nyförvärv har anlänt till Hockeyallsvenskan redan nu.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson har rankat de, i hans ögon, åtta främsta värvningarna hittills.8. Ludwig Blomstrand, forward, Södertälje
Kommentar:
En pålitlig målskytt under sina tidigare säsonger i Hockeyallsvenskan och kommer nu serveras mackor av ett annat namn på denna lista. En prestigevärvning av Södertälje som kommer bli en viktig kugge både på och utanför isen när SSK nu vill växla upp ytterligare.

7. Tom Hedberg, back, AIK
Kommentar:
Hade en sejour i Brynäs som var väldigt mycket upp och ned i SHL, där lyftet många spådde inte kom. Var riktigt bra under sin senaste säsong i Hockeyallsvenskan och en omstart i ligan, med en väldigt stor roll i AIK, kommer göra Hedberg gott. Blir en nyckelspelare.

6. Marcus Eriksson, forward, Södertälje
Kommentar:
Om de senaste säsongerna är något att gå på så kommer Eriksson vara ännu bättre kommande säsong. Har burit Vita Hästens offensiv och sätts nu i en miljö där han får bättre omgivning i ett bättre lag. Erikssons spelförståelse kommer göra många i Södertälje glada i vinter.

5. Viktor Andrén, målvakt, Djurgården
Kommentar:
Djurgården ska ersätta Carl Lindboms storspel mellan stolparna och det är ingen lätt uppgift. I Andrén får de dock en burväktare som var riktigt bra i Almtuna förra säsongen och visat sig hålla hög klass när han varit förstemålvakt i ett allsvenskt lag, vilket han kommer vara även i Djurgården.  

4. Myles Powell, forward, Björklöven
Kommentar:
Gjorde 44 poäng på 40 matcher senast han var i Hockeyallsvenskan, där han avslutade med att spela upp HV71 till SHL – mot just Björklöven. Producerade okej i en mindre roll i Oskarshamn i SHL i vintras men kommer nu bli förstecenter i Björklöven. Poänggaranti.

3. Tyler Kelleher, forward, Brynäs
Kommentar:
Har snuddat på 30 poäng i både SHL och finska ligan de fyra senaste säsongerna och är en klasspelare på allsvensk nivå. Brynäs har bygget en riktigt spetsig offensiv och Kellehers fart och teknik kommer bli en viktig nyckel i jakten på SHL.

2. Konstantin Komarek, forward, Västerås
Kommentar:
Det är fem säsonger sedan han gjorde 39 poäng i SHL, men har inte haft en lika offensiv roll på sistone heller, där han de två senaste säsongerna i Luleå ändå tagit sig över 20 poäng. Kommer göra fler än så i Västerås, där han blir förstecenter och en av seriens mest meriterade värvningar. Växer när det hettar till.

1. Tyler Vesel, forward, Brynäs
Kommentar:
En center av absolut högsta allsvenska kvalitet, och då är han på pappret inte ens förstecenter i Brynäs. Förde Björklöven till två finaler innan han spelade upp HV71. Vesel kan ligan, han har gjort bussresorna i november, han vet hur man går långt i slutspelet och han vet hur man tar sig upp till SHL.