Bergfors har inte spelat efter uttåget med Djurgården – får ledarroll

7 juni 2023
Niclas Bergfors, 36, har inte spelat ishockey sedan Djurgårdens nedflyttning från SHL till Hockeyallsvenskan.
Nu är den NHL- och Tre Kronor-meriterade forwarden klar för en ledarroll i Södertälje.


Efter drygt fem säsonger i Djurgården tog det stopp för Niclas Bergfors våren 2022 då Stockholmsklubben föll ur SHL och ner i Hockeyallsvenskan. Sedan dess har han inte spelat ishockey.

Enligt SSK kommer Bergfors kommande säsong vara en resurs till klubbens J18- och J20-lag. Åtminstone är det så hans nya jobb kommer att starta.

– Tanken i praktiken är att Niclas som inte fördelar istid ska kunna lägga fokus på individuell nivå. Föreningen har Niclas till förfogande ett visst antal tillfällen under säsong, men framför allt känns det bra att få in Niclas erfarenhet och kunnande till våra individer på junior. Niclas startade själv som junior i SSK och det känns jättebra att han vill vara med och bidra till både J18 och J20 och även till viss del på ungdomscamper som föreningen ansvarar för, säger klubbens junioransvarige Dennis Bozic till SSK:s hemsida.

LÄS MEREfter ryktena – kanadensaren ansluter till Södertälje: "Smart spelare"

Niclas Bergfors SHL-debuterade som 17-åring i Södertälje 2004. I NHL spelade han 173 matcher under fem säsonger för New Jersey, Atlanta, Florida och Nashville. Han har även spelat fem säsonger i KHL.