Vegascoachen har lärt sig – så ska de bli mästare: "Ett annat mindset"

7 juni 2023

Han coachade Boston till final under sitt tredje år som tränare, men föll i match sju.
Nu vill Bruce Cassidy ta revansch, både för sig själv men också för Vegas som föll i sin första final.
– Nu är jag här igen och den här gången är det för att vinna, säger han till NHL.com.Sommaren 2019 var Bruce Cassidy huvudtränare för Boston Bruins när de föll i den sjunde och avgörande Stanley Cup-finalen mot St. Louis Blues. Då var han inne på sin blott tredje säsong som huvudtränare i NHL. 

Ett år tidigare hade Vegas Golden Knights spelat final redan under sin första säsong i ligan, men förlorat mot Washington med 1–4 i matcher trots att Vegas vann den första matchen i finalserien.

Fem år efter Vegas första final och fyra efter Cassidys första är man framme där igen. Den här gången har man skaffat sig en 2–0-ledning efter två starka insatser på hemmaplan och det är med andra ord slagläge för Golden Knights.

Och Cassidy, som nu gör sin andra finalserie som huvudtränare och har adderat en hel del rutin, säger att han lärde sig mycket av finalframträdandet med Boston.

– Jag hade bara varit huvudtränare i tre år då och kände att ”wow, jag är i Stanley Cup-final, det är rätt coolt”. Nu är jag här igen och den här gången är det för att vinna, säger han till NHL.com och fortsätter:

– Jag säger inte att jag inte var förberedd för att vinna senast, men jag tror att man har ett annat mindset när man redan gått igenom det en gång, att vara på väg att ta sig upp på toppen men inte tar sig hela vägen. Man är lite mer fokuserad nu, det är min känsla.

Fortsätter Vegas på den inslagna vägen talar allt för att Cassidys andra finalserie slutar lyckligt.

– Det är såklart fantastiskt att vara tillbaka i det här läget, det tror jag alla som är med i finalen skulle säga. Jag fick den här kicken för ett par år sedan, och då löste det sig inte, så det är kul att få en ny chans, säger han.