Växjöbacken har skrivit NHL-kontrakt – så säger han om framtiden

6 juni 2023
Växjö kan gå miste om Oskarshamnsvärvningen, VM-backen Emil Martinsen Lilleberg.
Den 22-årige norrmannen har skrivit på för NHL-klubben Tampa Bay.


NHL-klubben Arizona draftade den nyblivne Växjö-backen Emil Martinsen Lilleberg för två år sedan, men något kontrakt med Coyotes blev det inte. Arizona ville att Martinsen Lilleberg skulle operera ett medfött hjärtfel, trots att det skulle innebära att han hade missat en hel säsong.

Men så blev det inte och nu har den norske VM-backen istället skrivit på ett tvåårigt tvåvägskontrakt med NHL-konkurrenten Tampa Bay. En revansch för honom.

– Det är helt sjukt efter den motgången jag har haft med Arizona och det som hände där. Jag fick ganska dåliga besked där borta angående hjärtat. De bestämde sig för att de inte vågade på grund av hjärtat, säger Emil Martinsen Lilleberg till Nettavisen.

LÄS MERMästarna bekräftar – värvar Djurgårdens centertalang: "Fantastiskt kul"

Under VM med Norge i mitten av maj blev det officiellt att han skrivit på för svenska mästarna Växjö och ska flytta västerut i Småland efter två år i Oskarshamn.

– Jag kände att jag gjorde ett helt okej VM och det har Tampa Bay fått med sig och bestämt sig för att skriva ett tvåvägskontrakt med mig, säger Martinsen Lilleberg.

Den norske VM-backen har ett tvåårskontrakt med Växjö och det finns en chans för Lakers att de får se honom redan kommande SHL-säsong.

– Nu blir det development camp (utvecklingsläget) i juli. Så det gäller att visa upp sig och såna saker, sen vet jag inget annat efter det.