Ek och Nilsson tippar Björklöven–Djurgården – de går vidare till final

2 april 2023
Dags för ett riktigt tungviktsmöte i det allsvenska slutspelet när Björklöven och Djurgården släpper lös i sin semifinal.
Mattias Ek och Alexander Nilsson har synat lagen och tippar här vilket lag som tar sig vidare till den allsvenska finalen.


IF Björklöven–Djurgården
s IF
Powerplay: 31,58% – 33,33%
Boxplay: 63,64% – 70,00%
Poängkungarna: Fredric Weigel (7) – Marcus Krüger (6).
Skyttekungarna: Scott Pooley, Joel Mustonen och Gerry Fitzgerald (3) – Liam Öhgren (3).
Målvakterna: Joona Voutilainen (93,80%, 1,56 GAA) – Carl Lindbom (94,25%, 1,25 GAA).
Tränarna: Viktor Stråhle – Johan Garpenlöv.
Inbördes möten: DIF-BJÖ 4–2, BJÖ-DIF 7–3, DIF-BJÖ 2–6, BJÖ-DIF 3–2 (str).

Mattias Ek: Det här var lagen som fick många tips inför säsongen och nu ryker antingen Björklöven eller Djurgården i semifinalen. Björklöven har definitivt den offensiva skickligheten och erfarenheten av att spela slutspel och final på allsvensk nivå. Djurgården har haft en turbulent resa genom serien och det kostade i slutet av november Joakim Fagervall jobbet som tränare. Johan Garpenlöv har successivt fått ordning på sitt lag som gått riktigt starkt på slutet och hela tiden hittat sätt att vinna fler och fler matcher. Djurgården har i Carl Lindbom hela slutspelets bäste målvakt och Marcus Krüger är den starkaste motorn. Formkurvan talar för stockholmarna.

Tips: 4–3 i matcher till Djurgården.

Alexander Nilsson: Oh boy, det här kommer bli en matchserie det. Björklöven jagar sin fjärde raka allsvenska final och ställs mot Djurgården som vill göra sin sejour i HA ettårig, och har satsat därefter. I grundserien var det Björklöven som hade övertaget, och är det något man vet om Umeålaget så är det att de brukar ha lite till att lägga in när det väl är dags för slutspel. Samtidigt har Djurgården hittat allt mer till sin rätt på slutet och man får nu dessutom tillbaka ett par viktiga pjäser, medan "Löven" får klara sig utan Daniel Rahimi i den första matchen.

Svårt att sia här, men jag hade Björklöven som favoriter till uppflyttning innan säsong, så det här får de lösa på något sätt.

Tips: 4–3 i matcher till Björklöven.