Kaptenens hyllning till Joel: "Han är där uppe med Jönsson och Davidsson"

29 mars 2023
KARLSTAD. Frölunda gick segrande ut en knallhård kamp mot Färjestad.

Efteråt passade Färjestads lagkapten Linus Johansson på att hylla Joel Lundqvist – som inspirerat honom att nå dit han gjort i karriären.

– När jag spelade juniorhockey och i division 1 så tittade jag på honom. Han har inspirerat mig sjukt mycket, säger Johansson till HockeyNews.se.


Regerande mästarna är utslagna efter ännu en högdramatisk tillställning mot Frölunda och även om förlusten sved för hemmalaget inför hemmafansen i Löfbergs Arena så var Linus Johansson en stor förlorare.

Efter sju tuffa ronder mot Joel Lundqvist så öste han beröm över 41-åringen i motståndarlaget.

– Det har varit otroligt. Han är i toppen av alla SHL-spelare i historien med Jörgen Jönsson och Johan Davidsson och jag har växt upp med att titta på honom. När jag spelade juniorhockey och i division 1 så kollade jag på matcher när han spelade. Han är inte bäst på att åka skridskor, han är inte bäst på att skjuta och dribbla men han har något som gör att lag blir bra. På tävlingsstapeln så är han nog bland dom högsta i SHL och jag har mer respekt för honom än en världsspelare, det kan jag säga.

Efter slutsignalen kramade han om Lundqvist och sa några väl valda ord.

– Jag ville berätta det jag sa nu. Han han inspirerat mig sjukt mycket. Hur man är en ledare och får med sig laget. Hur han tävlar i varje moment. Sånt man måste titta på och få inspiration från om man ska kunna bli det själv.

Det var värmande ord som Lundqvist tog åt sig efter segern i Löfbergs Arena.

– Det är stort. Jag är jättetacksam för det. Jag har stor respekt för Linus. Han strider och spelar hårt och det är liksom inget skit efter signaler. Det kan det vara i vissa rundor men sån här hockey uppskattar jag. Det är hårt och rejält och inget sjabbel. Det står Linus för också. Jag är väldigt tacksam över att få såna ord direkt efter en vinst för jag vet hur mycket det svider hos honom, säger Lundqvist.

Johansson försökte sätta ord på besvikelsen efter att säsongen nu tagit slut för regerande mästarna.

– Vi ger oss en jäkla bra chans att vinna. Sen matchen idag, jag tycker inte vi lägger ihop byte för byte för byte som man behöver göra för att gå till en semifinal och som man behöver för att vinna. Vi har nog haft för många och långdragna skador på bra spelare som gjort att vi kanske inte fått spela ihop oss på det sättet vi vill tyvärr, säger Färjestadskaptenen.