Duon förlänger med Björklöven: "Två bärande grundbultar"

3 mars 2023
Inför fredagens match mot Västerås gav sportchef Per Kenttä Björklövens supportrar ett glädjebesked. 

Backen Jesper Lindgren och forwarden Maxime Fortier förlänger sina kontrakt med två år vardera. 

– Självklart är jag glad och nöjd över att ha två bärande grundbultar klara för en längre tid i klubben, säger Kenttä till klubbens hemsida. 


Maxime Fortier är en av alla nordamerikaner som gjort succé i Björklöven i år. 25-åringen som plockades in från schweiziska Ajoie inför den här säsongen har svarat för 32 poäng på 49 matcher och ligger strax bakom trion Schilkey-Pooley-Fitzgerald i den interna poängligan. Inför fredagens hemmamatch mot Västerås klev sportchefen Per Kenttä ut på isen och meddelade att Fortier skrivit på för två nya år med Umeå-klubben. 

Samtidigt meddelades det att även backen Jesper Lindgren förlänger sitt kontrakt med två år. Jesper Lindgren hämtades till Björklöven inför förra säsongen och var då en av ligans bästa backar med 37 poäng på 52 matcher. I år har det dock inte blivit mer än sju matcher för 25-åringen som tvingades opereras efter en axelskada i oktober. 

– Självklart är jag glad och nöjd över att ha två bärande grundbultar klara för en längre tid i klubben. Angående Jesper så vet alla hans kapacitet och betydelse för klubben. Max har kommit in som en frisk fläkt i ligan, visat att han kan bidra i alla spelformer och är därmed otroligt nyttig för laget, säger Per Kenttä.