HockeyNews
PLUS

Kloos tillbaka efter skadorna: "Kommer in i det mer och mer"

(25688) Justin Kloos
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 december 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. På 16 spelade matcher matcher har Justin Kloos nu gjort lika många mål som på hela förra säsongen.
Och då känner han själv att han inte är nära toppformen, samtidigt som laget ser ut att ha hittat något bra.
– Det är en match kvar nu innan det är jullov, så det gäller för oss att inte slappna av nu utan fortsätta på samma sätt som vi spelat i de här två senaste matcherna. 

ANNONS

I oktober fick Justin Kloos ett skott på ena handen och missade en månad. Sedan comebacken har han nu hunnit spela sex matcher, samt missat ytterligare ett par på grund av skada.

När Leksand tog andra raka segern var han tillbaka i målprotokollet igen efter nästan två månaders frånvaro från det, efter att han gjort två mål i vad som blev en 4–1-seger för Leksand.

ANNONS

Först smällde han in 2–1 i powerplay i andra perioden, sedan punkterade han matchen med sitt 4–1-mål i tredje perioden.

– Det var två bra passningar, så det var bara för mig att ta mig in på mål, och träffa mål, så händer bra grejer, säger han till HockeyNews.se efter segern över Timrå.

Hur känns formen?
– Det känns bra. För varje match som går så känner jag att jag kommer in i det mer och mer. Ikväll känner jag dock att mina kedjekamrater drog mig genom matchen, det var inte min bästa insats, men när de där två (Mikael Ruohomaa och Oskar Lang) spelar bra så får man bara se till att jobba hårt och vara på rätt ställe.

Efter fyra raka förluster har åkte Leksand på en roadtrip i Norrland där man inledde med en 3–1-seger över Luleå och så då sedan 4–1 mot Timrå under lördagen.

ANNONS

Men redan innan segern mot Luleå tyckte Kloss att det kändes som att hans lag var på väg åt rätt håll.

– I vår sista förlust där, borta mot Oskarshamn, kände vi att vi spelade bra men ibland i den här sporten så studsar det emot en och man är inne i en svacka där man inte kan göra mål. Men vi kände att om vi fortsätter spela på samma sätt så kommer vi att belönas för det och det har vi blivit, säger Kloos.

Nu väntar ett litet minibreak för Leksand innan man gästar Örebro på lördag för den sista matchen innan juluppehållet.

ANNONS

Inför det ligger Leksand sjua i tabellen på 38 poäng, tre poäng bakom Örebro och Timrå som har de två sista kvartsfinalplatserna just nu, där Örebro spelat en match mer än leksingarna.

– Det är en match kvar nu innan det är jullov, så det gäller för oss att inte slappna av nu utan fortsätta på samma sätt som vi spelat i de här två senaste matcherna. Gör vi det så ska vi ha goda chanser på tre poäng och en fin avslutning innan jul och samtidigt känna oss hyfsat nöjda med vår första halva av säsongen, säger amerikanen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln