Erikssons konstmål frälste Frölunda – femte raka förlusten för Brynäs

3 december 2022

Loui Eriksson slängde sig och liggandes gav han Frölunda ledningen i den tredje perioden. Målet bidrog till Frölunda att vann med 5–2 mot Brynäs.

– Jag har inte gjort många mål på det sättet men det var tur att jag fick in den, säger Loui Eriksson i C More.


31 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Brynäs till 2–2 när Nick Olesen sköt iväg en fladderpuck som hittade in bakom Lasse Johansson. Frölunda tog dock tillbaka ledningen när Loui Eriksson kastade sig och liggandes lyckades stöta in en retur för att göra 3–2 till bortalaget. 

– Jag har inte gjort många mål på det sättet men det var tur att jag fick in den. Jag såg att pucken låg där vid mållinjen och gjorde allt för att nå den så det var skönt att den gick in, säger Loui Eriksson i C More efter matchen.

Sedan utökade Nicklas Lasu till 4–2 och med 36 sekunder kvar att spela gjorde Max Friberg sitt andra mål i matchen när han satte 5–2 i öppen kasse.

– Jag tycker att vi gör en stabil match, skapar mycket chanser och gör en bra match. Det är en bit kvar till toppformen för mig, det är kul att vara tillbaka och spela matcher men det är lite mer att ge för att få den där sköna känslan, säger Loui Eriksson i C More.

Därmed åkte Brynäs på sin femte raka förlust medan Frölunda vann igen efter förlust senast.

Brynäs–Frölunda 2–5 (1–1, 0–1, 1–3)

Mål, Brynäs: Samuel Johannesson, Nick Olesen,
Mål, Frölunda: Max Friberg 2, Patrik Carlsson, Loui Eriksson, Nicklas Lasu
Skott: 27–31 (4–8, 12–17, 11–7)