Oskarshamn lånar ut forward – återvänder till allsvenska klubben

25 november 2022
Anthon Eriksson lånas ut från Oskarshamn till Västerås i Hockeyallsvenskan. Därmed återvänder 27-åringen till sin tidigare klubb och kan spela redan i kvällens match mot Karlskoga.

Anthon Eriksson kom till Oskarshamn inför den här säsongen från Katowice där han blev polsk mästare förra säsongen och spelade utomlands för första gången i sin karriär. Den här säsongen har det blivit ett mål på 15 matcher i SHL och nu meddelar Oskarshamn på sin hemsida att Anthon Eriksson lånas ut till Västerås.

Därmed återvänder den 27-årige forwarden till klubben som han spelade tre och en halv säsong i innan han flyttade till Polen och Katowice. Lånet gäller tills vidare och Västerås skriver på sin hemsida att Eriksson ansluter till laget under fredagen och kan spela i kvällens bortamatch mot Karlskoga.

– Den här möjligheten dök upp och den ligger perfekt i tiden där vi behöver få in en frisk fläkt. Det är en härlig person som vi känner väl till, han är frejdig och en rivig spelare som kommer att ge energi både på och utanför isen. Det känns jättebra att Anthon kommer hit, säger Patrik Zetterberg, sportchef i Västerås, i en videointervju på klubbens hemsida.

Västerås har två raka förluster i Hockeyallsvenskan och ligger på sjundeplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 18 matcher.