Salmonsson fälls för huvudtackling i derbyt – stängs av i fem matcher

25 november 2022
Johannes Salmonsson anmäldes till disciplinnämnden efter Smålandsderbyt mot Växjö där han delade ut en huvudtackling på Växjös landslagsback Joel Persson. Nu döms Oskarshamnsforwarden till fem matchers avstängning och böter.

Det var i slutet av den andra perioden i mötet mellan Växjö och Oskarshamn i Vida Arena som IKO-forwarden Johannes Salmonsson gick för hårt fram, menade Situationsrummet som i efterhand anmälde Salmonsson, skriver SHL på sin hemsida.

Oskarshamnsspelaren blev inte utvisad i matchen för det han blev anmäld för och som benämns som huvudtackling på Växjös Joel Persson.

”Pucken är bakom mål och Salmonsson kommer åkande från motsatt håll. Salmonsson tacklar Persson med sin högra axel i huvudet. Salmonsson visar inget intresse för att spela mot pucken då han håller klubban i båda händerna och driver upp axeln vid tacklingsögonblicket. Persson ser inte Salmonsson och kan inte skydda sig själv. Denna typ av tacklingar innebär stor skaderisk.”

LÄS MERBlev målskytt i Skellefteås seger – och förlängde kontraktet

Joel Persson kunde trots smällen spela vidare och hade två assist i den tredje perioden i 5–3-förlusten hemma mot Oskarshamn.

Disciplinnämnden fäller Johannes Salmonsson för huvudtackling och skriver i sitt beslut bland annat att tacklingen medför hög skaderisk, utdelas på ett vårdslöst sätt som gör att den träffade huvudet på motspelaren och att tacklingen kommer från sidan och är svår att upptäcka samt skydda sig mot.

Oskarshamnsforwarden stängs av till den åttonde december, vilket bedöms motsvara fem matcher, och får böter på 17 537 kronor.