Björklöven bröt dystra trenden – efter Pooleys snabba dubbel

23 november 2022

Scott Pooley gjorde två mål på drygt två minuter i den första perioden. Det gjorde att Björklöven besegrade Vita Hästen med 3–1 och vann igen efter två raka förluster.

– Det är alltid kul att göra mål och bidra till laget, säger Scott Pooley i C More.


Björklöven hade tre förluster på de fyra senaste matcherna inför mötet med Vita Hästen på hemmaplan. Då gjorde Scott Pooley två mål på drygt två minuter i mitten av den första perioden när han först satte 1–0 och sedan 2–0. 

– Stabila första 20 minuter från oss, vi höll oss till matchplanen och alla fyra kedjorna spelade bra. Vi är nöjda med första perioden. Det är alltid kul att göra mål och bidra till laget men det är mycket hockey kvar att spela, säger Scott Pooley i C More efter första perioden. 

I den andra perioden utökade Björklöven ledningen när Oliver Johansson satte 3–0. Vita Hästen reducerade med tio minuter kvar att spela genom Erik Borg men kom inte närmare än så utan Björklöven vann med 3–1.

– Jag tycker att vi inte riktigt är med i matchen, första perioden blev det 0–2 och uppförsbacke direkt. Vi spelade upp oss lite grann i andra men Björklöven var klart mycket bättre än oss. Det var inget snack om saken, säger Anders Olsson, tränare i Vita Hästen, i C More.

Björklöven–Vita Hästen 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

Mål, Björklöven: Scott Pooley 2, Oliver Johansson
Mål, Vita Hästen: Erik Borg
Skott: 39–27 (18–4, 14–13, 7–10)