Nilssons allsvenska lista: "Verkar åldras som ett fint vin"

6 november 2022
Varje år slår fler nya, unga, lovande stjärnskott igenom i Hockeyallsvenskan – men det finns också tongivande rutinerade rävar.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson har här kollat närmare på "gubbarna" som fortsatt levererar i ligan,

AIK
Richard Gynge, 35 år, forward
14 matcher, 4 mål, 5 assist, -3, 4 utvisningsminuter
Kommentar:
Efter många års drömmande blev det verklighet för AIK när målspottaren Gynge vände tillbaka till huvudstaden efter mängder av produktiva säsonger i bland annat Växjö, där han slog karriärbästa så sent som förra säsongen med sina 48 poäng. AIK har blandat och gett hittills, men Gynge har visat att han har offensiv spets att tillföra.

Christian Sandberg, 35 år, forward
12 matcher, 0 mål, 5 assist, -4, 2 utvisningsminuter
Kommentar:
Likt Gynge är "Sampa" född 1987, men där Gynge är mer offensivt lagd är AIK:s lagkapten gedigen i alla tre zoner. Viktig för AIK:s lag, oavsett om han gör mål eller inte, även om istiden minskar. Har inte gjort något mål än denna säsong, men ser ut att vara på väg att bättra sin poängskörd (12) från förra säsong och närma sig de minst 20 han tidigare varit en garant för.

BIK Karlskoga
Johan Larsson, 36 år, back
9 matcher, 2 mål, 1 assist, +2, 8 utvisningsminuter
Kommentar:
Den hårdskjutande backen har dragits med skadebekymmer de senaste säsongerna sedan han vände tillbaka till Bofors efter äventyr på annan ort. Men när han kommer upp i varv är han en nyttig pjäs, inte minst i spelet med puck, i ett BIK Karlskoga med en riktigt solid backsida. 

Djurgårdens IF
Linus Klasen, 36 år, forward

3 matcher, 1 mål, 2 assist, +/-0, 2 utvisningsminuter
Kommentar:
Har bara gjort tre matcher hittills men det råder ingen tvekan om att Klasen är en av, om inte den bäste, offensive spelaren i serien. Pucktrollaren öser in poäng var han än spelar och det verkar inte ha avtagit nu när han vänt hem till Stockholmsområdet. Spetsar till Djurgårdens offensiv rejält. Kanske blir han den som blir tungan på vågen i vår när det drar ihop sig.

IF Björklöven
Daniel Rahimi, 35 år, back
16 matcher, 0 mål, 4 assist, +3, 6 utvisningsminuter

Kommentar: När Fredric Andersson skadade sig på träning blev det backbjässen Rahimis uppdrag att axla uppdraget som lagkapten för sin moderklubb. Men ingenting har förändrats bara för att A:et bytts mot ett C. Rahimi fortsätter göra livet surt, både fysiskt och mentalt, för sina motståndare. En nyckelpjäs när "Löven" jagar SHL-platsen.

Södertälje SK
Linus Videll, 37 år, forward
12 matcher, 5 mål, 6 assist, +/- 0, 0 utvisningsminuter

Kommentar: En annan poänggarant var än han varit genom åren, som vände tillbaka efter många år utomlands och en kort sväng i Djurgården under förra hösten. Stora förväntningar lades omgående på Vidells axlar och han har svarat upp på det med att göra en poäng per match för ett SSK som allt mer ser ut att komma upp i den nivå de hoppats på.

Vita Hästen
Marcus Eriksson, 37 år, forward
10 matcher, 4 mål, 5 assist, -2, 0 utvisningsminuter

Kommentar: Spelfördelaren verkar åldras som ett bättre vin där en sväng i Hockeytvåan satte rejäl fart på poängproduktionen igen. Nosade på 50 poäng under förra säsongen trots att Vita Hästen gick tungt och ska Norrköpingslaget lyfta från botten den här säsongen så kommer det vara av yttersta vikt att Eriksson fortsätter servera mackor till lagkamraterna.