Spetsimporterna sänkte Mora: "Hänger dit de lägen vi får"

28 oktober 2022
Björklöven gjorde fyra mål mot Mora.
Tre av dem kom från lagets nordamerikanska toppspelare.
– Jag försöker bara göra rätt saker där ute, säger hela ligans skyttekung Nick Schilkey i C More.


Det är ingen hemlighet att Björklöven lägger stor tro till sina nordamerikanska spetsspelare när det kommer till det offensiva spelet. Inför kvällens match var fyra av lagets sex främsta poänggörare nordamerikaner och de var i allra högsta grad bidragande till att det blev tre poäng mot Mora och att man bröt den tre matcher långa förlustsviten på bortaplan.

Efter att Mora tagit ledningen genom Anton Heikkinen var det Gerry Fitzgerald som kvitterade, knappa minuten efter Moramålet.

I period två styrde Nicholas Schilkey in 2–1 och i tredje perioden hittade Scott Pooley rätt för 3–1 drygt två minuter in i perioden. Därefter klarade Björklöven dessutom av ett tre mot fem-läge när Mora jagade reducering.

Alexander Wiklund fastställde sedan slutresultatet med två minuter kvar när han slet sig fri och la in pucken i ett tomt Moramål. Och längst där bak motade Alex D'orio 32 av 33 skott.

– Jag tycker att vi kämpar och sliter, vi täcker skott och är i vägen. Vi har också några spelare som är spetsiga och hänger dit de lägen vi får, men överlag tycker jag kanske att Mora är strået vassare än oss idag spelmässigt, men vi gör de här grejerna som ger oss segern, säger Daniel Rahimi i C More.

Mora IK–IF Björklöven 1–4 (1–1, 0–1 0–2)
Mål, MIK:
Anton Heikkinen
Mål, IFB: Gerry Fitzgerald, Nick Schilkey, Scott Pooley, Alexander Wiklund
Skott: 33–26 (5–9, 16–12, 12–5)