Schilling hjälte för Djurgården – sen dubbel avgjorde toppmötet

21 oktober 2022
Med sitt första mål för säsongen blev Cameron Schilling stor hjälte. Djurgården vann toppmötet mot Björklöven med 4–2 efter två sena mål.

– Vi är värda tre poäng, säger Daniel Brodin till C More.


Inför kvällens match skiljde fyra poäng mellan tvåan Djurgården och trean Björklöven. Toppmötet bjöd på underhållning och spänning då det stod 2–2 med knappt fem minuter kvar att spel. 

Då gjorde Cameron Schilling sitt första mål för säsongen när han slog in en retur i powerplay och gav Djurgården ledningen med uddamålet. Två minuter senare satte Daniel Brodin 4–2 efter en snabb omställning och förarbete av Tim Söderlund och det blev slutresultatet.

– En kul match, vi möter ett bra lag och en riktig värdemätare för oss. Det är riktigt skönt med tre poäng. Det är två lag som vill ligga högt upp i serien så jag tycker att det var en bra match, säger Daniel Brodin till C More efter matchen.


I Björklöven stod Nick Schilkey för sitt sjunde mål på de tre senaste matcherna efter att han gjort hattrick i de två förra omgångarna i rad. Björklöven hade ledningen med 1–0 och 2–1 men Djurgården vände och vann.

– De leder men vi har pratat om att vi ska jobba på och att matcherna är 60 minuter. Vi är värda tre poäng, i många matcher har vi varit testade och nedtryckta men jobbar på och litar på vår spelplan, säger Daniel Brodin.

Därmed tog Djurgården sin fjärde raka seger medan Björklöven förlorade efter två raka vinster innan dess.

Djurgården–Björklöven 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Mål, Djurgården: Liam Öhgren, Ludvig Rensfeldt, Cameron Schilling, Daniel Brodin.
Mål, Björklöven: Alexander Wiklund, Nick Schilkey
.
Skott: 31–32 (6–12, 9–14, 16–6)