Historisk seger för Östersund – efter klockstrul


23 september 2022
Östersund skrällde och vann med 3–2 i premiären mot Södertälje efter straffar. Det var nykomlingens första seger någonsin i Hockeyallsvenskan.

– Vilken härlig fredagskväll i Östersund, säger tränaren Kjell-Åke Andersson till C More.


Efter 2–2 vid ordinarie speltid tog Östersund sin första historiska poäng i Hockeyallsvenskan. Men förlängningen dröjde då strul med matchklockan gjorde att spelarna fick vänta några minuter på att spela vidare. När förlängningen började blev den mållös och avgörandet kom på straffar där Henrik Marklund blev enda målskytt och målvakten Isak Mantler räddade alla Södertäljes straffar.

– Vilken härlig fredagskväll i Östersund! Det är inte lätt, fullsatt i en premiär, många spelare som är nya på den här nivån. Jag är otroligt stolt, säger Kjell-Åke Andersson, tränare i Östersund, till C More efter matchen.

Södertälje tog ledningen i matchen och sedan gjorde Sebastian Fakt Östersunds historiska första mål i Hockeyallsvenskan när han satte 1–1.

– Det är jättehärligt, fullsatt här hemma och att göra det första målet i första perioden är såklart jättehärligt, säger Sebastian Fakt till C More.

Östersund–Södertälje 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Mål, Östersund: Sebastian Fakt, Oscar Pentler, Henrik Marklund. 
Mål, Södertälje: Nikola Pasic, Viktor Liljegren,
Skott: 32–32 (11–15, 9–7, 7–7, 4–3, 1–0)