Tränaren efter premiärförlusten: ”Jag är rätt förbannad”


23 september 2022

Efter tre raka hockeyallsvenska finaler hoppas Björklöven ta sig hela vägen till SHL den här säsongen. I premiären blev det förlust med 1–2 mot Karlskoga efter förlängning och efter matchen var tränaren Viktor Stråhle besviken.

– Jag är rätt förbannad över att vi torskar, säger Viktor Stråhle till C More.Karlskoga avgjorde i förlängningen när Kalle Jellvert fick pucken framför mål framspelad av Henrik Larsson och sköt direkt. Målet innebar 2–1 och två poäng i premiären.

– Det är gött att vinna första matchen. Lars (Volden) gjorde en riktigt bra insats, annars var det en krigarinsats. Det är skönt att vara igång, det är det här man längtat efter och det var en kul premiärmatch, säger Kalle Jellvert i C Mores sändning.

Det var Björklöven som tog ledningen genom Alex Hutchings som satte 1–0 efter drygt tio minuter av den första perioden. Men Karlskoga kvitterade med en sekund kvar att spela genom Juliuz Persson. Sedan kom avgörandet i förlängningen och efter matchen var Björklövens tränare besviken.

– Jag är ganska förbannad över att vi torskar, över att vi förlorar. Vi har nog med chanser men är för slarviga och förvaltar inte chanserna. Annars gör vi en ganska bra insats sett över 65 minuter men det räcker inte när man inte sätter dit mer än en puck, säger Viktor Stråhle till C More.

Björklöven–Karlskoga 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Mål, Björklöven:
 Alex Hutchings.
Mål, Karlskoga: Juliuz Persson, Kalle Jellvert.
Skott: 32–20 (11–7, 9–4, 10–7, 2–2)