HV71-hjälten om Djurgården: "Kommer att få det minst lika jobbigt"


23 september 2022
Fredrik Forsberg blev stor hjälte när HV71 tog steget tillbaka till SHL.
Han om någon vet vad som väntar för Djurgården i Hockeyallsvenskan.
– De kommer att få det minst lika jobbigt, säger Forsberg till HockeyNews.se.

Djurgården genrepade mot HV71 i Huddinge i förra veckan inför den säsong som väntar i Hockeyallsvenskan. HV degraderades våren 2021 efter en tung säsong i SHL och sedan ett närmast nedbrytande kval mot Brynäs. Men HV71 hade ekonomin för att värva ihop ett bra lag som var väl anpassat för allsvenskt tunggung.

Nu ställs Djurgården inför en liknande utmaning. HV71:s skyttekung förra säsongen, Fredrik Forsberg, anar vad Djurgården ska gå igenom.

– De har en tuff säsong framför sig. Vi fick slita otroligt hårt egentligen i varje match. De kommer att få det minst lika jobbigt, säger Forsberg till HockeyNews.se.

LÄS MEREk och Nilsson: Så här slutar Hockeyallsvenskan 2022/2023 – de går upp

Forsberg var den som gjorde hattrick och tog HV71 tillbaka till SHL i den allsvenska finalen mot Djurgårdens kommande motståndare Björklöven.

– De (Djurgården) kommer att vara laget att slå, men det är en fantastisk utmaning och kanske titta lite på den resa vi gjorde, att det ändå går att studsa tillbaka direkt, säger Forsberg.

HV71 vann med 3–1 mot Djurgården i Björkängshallen i Huddinge. Forsberg gjorde ett av målen och blev imponerad av Stockholmslaget som innehåller en rad SHL-mässiga spelare med dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger i spetsen.

– De har fått ihop ett riktigt bra lag som ser spännande ut. Jag tycker att de spelade en bra hockey, så vi fick slita hårt. Allsvenskan är en tuff serie, en grymt jämn serie. Det ska bli spännande att följa dem, säger Fredrik Forsberg.