Rögles rivstart sänkte Luleå – Tambellini målskytt igen

22 september 2022

Rögle rivstartade matchen med tre mål på de första 14 minuterna. Luleå reducerade två gånger om och skapade spänning men förlorade med 2–4.

– Vi är jättenöjda med de två första perioderna, säger Rögles Daniel Zaar till C More.Adam Tambellini avgjorde Rögles premiär mot Brynäs i förlängningen. Mot Luleå slog han till direkt när han inledde målskyttet och Rögle fick en rivstart på matchen. Sedan hittade även Riley Sheen och Daniel Zaar nätmaskorna när bortalaget gjorde tre mål på de första 14 minuterna. Luleå tog timeout men skotten efter första perioden blev 11–2 till Rögles fördel.

– De har fått mycket gratispuckar och chanser. Vi ger de tid med pucken så att de kan göra saker. Vi är alldeles för slarviga där ute och startade inte matchen rätt utan gav de övertaget direkt. Jag vet inte hur mycket vi har varit i anfallszon men det kan inte ha varit mycket, sade Luleås Jesper Sellgren i C Mores sändning efter den första perioden.

I den andra perioden reducerade Luleå i powerplay genom Juhani Tyrväinen med två sekunder kvar att spela. Laget kom ännu närmare när Julius Honka satte 2–3 i den tredje perioden och Rögle tog timeout. Med knappt sex minuter kvar att spela fick Luleås Julius Honka matchstraff för crosschecking. I powerplay pricksköt William Walinder in 4–2 som blev slutresultatet när Rögle vann på bortaplan.

– Vi är jättenöjda med de två första perioderna. Sedan fick de energi av sitt mål med två sekunder kvar av andra perioden. Men det räckte med två bra perioder i dag, säger Daniel Zaar efter matchen i C Mores sändning.

Luleå–Rögle 2–4 (0–3, 1–0, 1–1)

Mål, LHF: Juhani Tyrväinen, Julius Honka.

Mål, RBK: Adam Tambellini, Riley Sheen, Daniel Zaar, William Wallinder.

Skott: 17–23 (2–11, 5–5, 10–7)