Kanada vann gruppen: "Nu kan allt hända och vi måste komma ut starkare"


16 augusti 2022
EDMONTON. Kanada besegrade Finland i den avslutande gruppspelsmatchen och säkrade samtidigt gruppsegern. 

Värdnationen är obesegrade inför kvartsfinalen mot Schweiz.

– Nu kan allt hända och vi måste komma ut skarpare från start jämfört med matchen mot Finland, säger poängkungen och lagkaptenen Mason McTavish.


Kanadensarna har hanterat pressen på hemmaplan i Edmonton och laget har gått obesegrade genom gruppspelet – med lagkaptenen Mason McTavish som den store härföraren i laget med sina 13 poäng (7+6) på fyra matcher.

Mot Finland i den avslutande gruppspelsmatchen så öppnade finländarna starkt men Kanada hade marginalerna på rätt sida och lyckades skaffa sig en inte allt för välförtjänt 3–0-ledning i första perioden.

– Vi kommer ut lite bleka men det blev bättre och bättre. Vi får några mål och det ger oss en bra boost, säger McTavish.

– I tredje perioden drar vi på oss utvisningar och det behöver vi städa upp men samtidigt för vårt boxplay ett utmärkt jobb och alla offrar sig enormt bra och täcker skott och det sprider en stor respekt i laget, säger den kanadensiske stjärnan som är draftad av Anaheim Ducks.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen mellan Sverige och Tyskland så är två av fyra kvartsfinaler klara.

Kanada kommer att möta Schweiz och USA ställs mot Tjeckien.

– Nu kan allt hända och vi måste komma ut starkare än vad vi gjorde mot Finland och vi behöver diktera villkoren där ute på isen, säger McTavish.

Kanada–Finland 6–3 (3–1, 2–0, 1–2)
Mål, Kanada: Brennan Othmann, Tyson Forester, Connor Bedard, Mason McTavish, Ridly Greig, William Dufour.
Finland: Samuel Helenius, Joakim Kemell, Roby Jarventie.
Skott: 37–25 (10–10, 20–6, 7–9)