OS-kaptenen får fortsatt förtroende – blir lagkapten för Örebro


9 augusti 2022
Örebro Hockey har bestämt sig.
Rodrigo Abols blir lagkapten för SHL-truppen den kommande säsongen.
– Han ledde laget på ett bra sätt, speciellt i slutspelet och vi tror att han kommer utvecklas ytterligare i sin roll som lagkapten i år, säger huvudtränaren Niklas Eriksson till klubbens hemsida.

Mitt under förra säsongen fick Rodrigo Abols förtroendet som lagkapten då han tog över efter Stefan Warg som lämnat för spel i Djurgården en bit in på säsongen.

Den lettiske OS-centern axlade förtroendet med den äran, och får nu alltså fortsatt förtroende som lagkapten för Örebro.

Till sin hjälp får han backen Gustav Backström samt forwardsduon Jani Lajunen och Mathias Bromé, där den senare nyss återvänt till klubben efter två säsonger med spel utomlands.

– När Rodrigo tog över kaptensrollen under förra säsongen kände vi att det var helt rätt för vår grupp. Han ledde laget på ett bra sätt, speciellt i slutspelet och vi tror att han kommer utvecklas ytterligare i sin roll som lagkapten i år. Jani och Gustav är två viktiga lagmedlemmar på det sätt att de alltid kommer förbereda, är professionella och är bereda att göra det hårda jobbet varje dag. Vi har också valt att addera Mathias som kommer bidra med sin vinnarinstinkt samtidigt som han är kravställare i gruppen, säger Niklas Eriksson.

Abols noterades för 34 poäng på 47 matcher för Örebro under förra säsongen, vilket han var poängbäst med i laget.