AIK värvar från Troja/Ljungby – forwarden klar för Solnaklubben

5 augusti 2022
AIK har gjort klart med Modo-fostrade forwarden Oscar Öhman. 
– Han är en spelare som både kan spela fram till målen men också göra målen själv, säger sportchef Christoffer Malm till AIK:s hemsida.


Troja/Ljungby-spelaren Oscar Öhman är klar för AIK.

Forwarden kommer från en poängstark säsong i Hockeyallsvenskan där han producerade 19 mål och 22 assist på 58 matcher i Smålandsklubben. 

– Oscar Öhman kommer till oss efter en individuellt framgångsrik säsong i Troja-Ljungby. Han var en av deras bärande spelare som verkligen fick det att lossna offensivt, säger sportchef Christoffer Malm till AIK:s hemsida.

24-årige Öhman är född och uppväxt i Örnsköldsvik och har fostrats i Modo. Inför säsongen 2018/2019 gick flyttlasset till Troja där han var med och spelade upp laget i Hockeyallsvenskan. Öhman spelade 29 matcher med Kristianstad i Hockeyallsvenskan 2020/2021 innan han flyttade tillbaka till Ljungby. Nu är forwarden klar för spel i huvudstaden.

– Grymt kul att få prova på att bo i Stockholm också! Det blir en stor omställning från de småstäder jag bott i tidigare, men jag är riktigt taggad på att se allt som Stockholm har att erbjuda, säger Öhman.