AIK värvar back från Västervik – återvänder till fosterklubben


3 augusti 2022

AIK fortsätter att värva spelare med bakgrund i klubben. Nu vänder den egenfostrade backen tillbaka till sin moderklubb.


Nästa tillskott till AIK är den egenfostrade backen Alfred Barklund. Det meddelar klubben på sin hemsida. Barklund kommer närmast från två år med ligakonkurrenten Västervik.


Sedan han sist var i klubben har han hunnit med att att spela för Örebro, Västervik och ett kortare inhopp i Visby/Roma.

– Han är en spelare som varje dag stämplar in för att bli en bättre hockeyspelare, är en grym kamrat i omklädningsrummet och en stor, stark defensiv back som är tuff att möta i egen zon. Alfred värderar det enkla spelet högt och han kommer tillbaka till AIK för att ta nästa steg i sin utveckling, både med laget men också individuellt, säger sportchef Christoffer Malm till klubbens hemsida.

21-åringen har skrapat ihop 14 poäng på sina 84 matcher i Hockeyallsvenskans grundserie. Men det är inte nödvändigtvis för poängen som klubben hämtat hem Barklund.

– Han är en spelare som varje dag stämplar in för att bli en bättre hockeyspelare, är en grym kamrat i omklädningsrummet och en stor, stark defensiv back som är tuff att möta i egen zon. Alfred värderar det enkla spelet högt och han kommer tillbaka till AIK för att ta nästa steg i sin utveckling, både med laget men också individuellt, fortsätter Christoffer Malm.