SHL-backarna klara för nya klubbar: "Väldigt glada att vi kom överens"


23 maj 2022

Luleå tappar stjärnbacken Sami Lepistö efter bara en säsong.

Och nu är det också klart var Örebros tjeckiske back Petr Zamorsky spelar kommande säsong.


Sami Lepistö kom till Luleå i slutet av oktober och var efter det en av lagets ledande backar hela vägen till SM-finalen mot Färjestad. Men kontraktet gällde bara för en säsong i Luleå och nu flyttar han vidare till SCL Tigers i schweiziska Langnau. Där blir han lagkamrat med landsmännen Harri Pesonen, Aleksi Saarela och Vili Saarijärvi. Lepistö har skrivit på ett ettårskontrakt, enligt klubbens hemsida.

LÄS MERTidigare SHL-målvakten klar för HV71: "Ger oss trygghet och rutin"

Örebro bestämde sig för att inte erbjuda den landslagsmeriterade tjeckiske backen Petr Zamorsky ett nytt kontrakt. Istället flyttar den 29-årige högerskytten hem till Tjeckien där han har skrivit ettårskontrakt med Pilzen.

– Vi hade Petr i sökljuset och vi är väldigt glada att vi kom överens. Vi vet om hans egenskaper. Martin Straka har haft honom i landslaget och vi känner honom. Han klarade den hårda svenska konkurrensen och spelade regelbundet i 18 minuter per match. Hans fördel är offensiven, han är utmärkt i powerplay, han har ett bra skott, en skicklig passningsspelare och han spelar också till höger, säger sportchefen Tomas Vlasak till Pilzens hemsida.