HockeyNews
PLUS

Henrik Tömmernes: "Vi ska försöka förstöra festen för dem"

(23676) Tömmerfest/Finland
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Henrik Tömmernes ser fram emot att möta Finland i Nokia Arena.
– Fullsatt här mot ”finnarna". Det ska bli grymt kul och vi ska försöka förstöra festen för dem, säger Tömmernes.
ANNONS

Tre Kronor har tre segrar i inledningen av VM mot Österrike (3–1), Tjeckien (5–3) och Storbritannien (6–0). Erfarne backen Henrik Tömmernes, som var lagkapten i förra årets VM, gillar den utveckling han ser.

– Den har varit bra tycker jag. Stegvis. Vi hade en bra öppningsmatch. Jag tycker vi kom ut på rätt sätt och håller i vårt spel i de här tre matcherna även om det var svårt igår (mot Storbritannien). Jag tycker vi kom ut på rätt sätt och det vi pratade om. Sedan andra och tredje perioden är väl som det är. Men det viktiga är att få de tre poängen och ikväll är en härlig utmaning, säger Tömmernes.

ANNONS

LÄS MERTre Kronor kan få dubbel NHL-förstärkning till rivalmötet med Finland

Han var med i OS i februari och som sagt i VM 2021 och kan jämföra med de tidigare lag som Tre Kronor har mönstrat.

– Jag tycker framför allt försvarsspelet som vi har haft. Vi sitter ihop som lag. Forecheck och även backcheck och i egen zon. Jag tycker att det känns tryggt där ute. Vi ligger nära varandra och gör det enkelt för varandra. Det är det som har varit slående de här sista veckorna. Framför allt i Ostrava (2–0 i Czech Hockey Games) där vi slog ”finnarna” första gången. Vi hittade ett spel som vi tror på och jag tycker att vi har byggt på det hittills.

ANNONS

Tre Kronor besegrade Finland i Avicii arena i genrepet inför VM och har således två raka vinster i landskamper mot kvällens VM-motstånd.

– Visst, det är väl bra för självförtroendet, men idag är det helt annat upplägg. De har hemmaplan med troligtvis fullsatt så det kommer att bli en annan typ av match än det har varit innan. Men generellt de här matcherna mot finnarna är det alltid mycket kamp och det gäller att vinna slagen framför båda målen.

LÄS MERDahlin om Lidköpingsvännen: "Trodde aldrig vi skulle spela VM ihop"

ANNONS

Henrik Tömmernes längtar till att mötas av atmosfären i Nokia arena som väntas bli fylld vilket innebär lite drygt 11 500 åskådare.

– Det ska bli grymt. För egen del är det första mästerskapet med publik. Det har varit en rolig erfarenhet. Fullsatt här mot ”finnarna. Det ska bli grymt kul och vi ska försöka förstöra festen för dem.

Henrik Tömmernes vet att Finland är bra i powerplay och vilka nycklar som blir viktiga.

ANNONS

– Vi är lugna och trygga med pucken och vi gör rätt saker och får ner puckar. Och vi har grymma forwards som är otroligt bra på forecheck och jobbar ner motståndarna. Sedan gäller det att vara spetsiga som vi har varit med avsluten, att hänga dit kassarna.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln