HockeyNews
PLUS

Löventränaren om HV-utmaningen, det mentala spelet och hyllningen till Rahimi

(23308) Viktor Stråhle-Daniel Rahimi
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 23 april 2022

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Björklöven går upp mot jättefavoriten HV71 i kampen om en SHL-plats.
Omöjligt uppdrag på förhand enligt många, men Umeålaget ser sig inte som slaget.
– En fantastiskt rolig utmaning. Vi har förberett oss för att spela länge, så mentalt tycker jag att vi varit grymt starka hela vägen. säger Björklöventränaren Viktor Stråhle till HockeyNews.se.

ANNONS

Efter att ha tvingat fram en sjunde och helt avgörande match mot Modo klev Björklöven ut och gjorde sex mål på sina 13 första skott och totalt åtta på 24 skott.

Det ledde till en 8–3-seger och säkrad finalplats.

I den hockeyallsvenska finalen väntar som bekant HV71, ett storsatsande Jönköpingslag som vill göra sejouren i allsvenskan så kort som möjlig och gärna återvända till SHL redan nästa säsong.

Det är också HV som gäller som storfavoriter i matchserien.

ANNONS

– Det är inget snack om att HV är det bästa laget i den här ligan, punkt. De har spelat bäst över tid och de spelar på ett smart sätt. De spelar stort och de spelar enkelt, de spelar chip ut och chip in när de behöver. De spelar med bra värderingar i varje situation och det syns att det är många bra hockeyspelare, säger Viktor Stråhle till HockeyNews.se och fortsätter:

– Med det sagt så ser jag vad vi har för lag: En ruggig uppstickare som inte kommer lägga sig på rygg och vänta på att bli slagen utan vi kommer står upp och försöka knocka dem.

LÄS MER: Ek och Nilsson: Så slutar den allsvenska finalen – de går till SHL

Kort efter slutsignalen i match sju mot Modo erkände Stråhle att han låg långt framme i sina förberedelser inför matchserien mot HV71.

ANNONS

Endast några små detaljer återstod av det arbetet, som skett parallelt som han haft fokus på semifinalserien, enligt Löventränaren.

– Det blir annorlunda när det blir slutspel, men vi har gjort vår läxa. Man får jobba lite dubbelt och jag kan erkänna att jag gjort 75% av förarbetet redan, och nu är det lite smådetaljer som ska petas in. Annars är det att förbereda sig mentalt och den biten som är viktigast, säger han.

LÄS MER: Islossning för Lövens tilltänkta spetsspelare: "Det är sjukt viktigt"

ANNONS

Just den mentala delen av spelet är något Björklöven pratat mycket om sedan Stråhle tog över efter Hans Wallson för drygt en månad sedan.

– Den mentala biten är något vi jobbat med sedan jag kom in, hur vi ser på oss själva som lag och vad vi har för svårigheter att jobba emot och framförallt vad vi har för styrkor, säger han.

Och vad ser du för styrkor hos er som ska göra att ni kan rubba HV?

– Vi har ett mentalt starkt lag med extremt många ledare som växer för varje dag. Alla spelare blir bättre och bättre. En sådan som (Daniel) Rahimi, jag tror aldrig jag sett honom så bra som i den här matchserien, inte ens i SHL. Han är inte purung men fortsätter utvecklas och vill hela tiden. Man ser ”Freddan” (lagkaptenen Fredric Andersson) och så (Alex) Hutchings kanske spelar sin bästa ishockey just, för att nämna några.

ANNONS

LÄS MER: Björklövens kanadensare bröt långa måltorkan: "Det var ett tag sedan"

När Stråhles spelare skrinnar ut på isen i Husqvarna garden under lördagskvällen gör man det i klubbens tredje raka allsvenska final.

För två år sedan hade man 1–1 i matcher mot Modo när säsongen ställdes in.

Förra säsongen vann man match ett mot Timrå innan covid-19 satte käppar i hjulet och Umeålaget föll i fyra raka matcher.

Nu vill man dra nytta av erfarenheterna man samlat på sig de senaste säsongerna.

– Det är en styrka att ha varit med tidigare. Vissa har varit med och vunnit och vissa har varit med och förlorat. Det är en styrka, båda delarna. Att kunna dra nytta av att man varit med och förlorat, hur det känns och varför har man tagit sig hela vägen och hur känns det? Hur fungerar ett vinnande hockeylag?, säger Stråhle och fortsätter:

– Vi är ett vinnande hockeylag, vi har vunnit 16 av de 21 sista matcherna eller något i den stilen. Det är ett ganska så starkt papper.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln