HockeyNews
PLUS

Islossning för Lövens tilltänkta spetsspelare: "Det är sjukt viktigt"

(23295) Björklöven
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 april 2022

FacebookXWhatsApp

ÖRNSKÖLDSVIK. Mycket av Björklövens offensiv har handlat om Axel Ottosson och Alex Hutchings.
I match sju klev en hög andra spelare fram, som är tänkt att ha bärande roller i lagets offensiv.
– Vi har haft många andra som poppat fram som matchvinnare tidigare så det är skönt att vi har en bredd i vårt lag, säger Viktor Stråhle till HockeyNews.se.

ANNONS

Christopher Bengtsson vann Björklövens interna skytteliga i grundserien, men hade lämnat alla elva slutspelsmatcher poänglös.

Ryan Gropp hade inte gjort mål på 21 matcher, Francis Perron hade inte heller han gjort mål på hela slutspelet och Gerry Fitzgerald var mållös i semifinalserien.

Då slog de alla till i match sju mot Modo.

Bengtsson stod för två assist, Gropp gjorde två mål medan Perron och Fitzgerald satte en puck vardera bakom Tex Williamsson.

– Det kändes fantastiskt. Jag hade som du säger inte gjort mål i den här matchserien tidigare och det finns ingen bättre känsla än att göra mål och hjälpa laget att vinna, säger Fitzgerald till HockeyNews.se.

– Det funkade fint idag. Vi jobbade hårt och det är kul att se killarna få belöning för det, så det var roligt, säger Gropp.

LÄS MER: Björklövens kanadensare bröt långa måltorkan: "Det var ett tag sedan"

Tränaren Viktor Stråhle var såklart inte missnöjd med att flera av lagets tilltänkta toppspelare tog steget in i mål- och poängprotokollet igen.

– Det är sjukt viktigt för dem individuellt och skönt för laget. Vi har haft många andra som poppat fram som matchvinnare tidigare så det är skönt att vi har en bredd i vårt lag, säger han.

LÄS MER: Björklöven till final efter att ha krossat Modo i avgörande matchen

Under semifinalserien var det ett återkommande tema, inte minst i inledningen av matchserien, att Björklöven inte kunde ta tillvara på de lägen de skapade.

Det blev det ändring på i match sju, där man på sina 13 första skott på mål gjorde sex mål och till slut landade på åtta mål på 24 skott för en 33-procentig utdelning.

– Framförallt har vi haft ett sparkapital i vårt målskytte och omställningar, och nu klaffade det. Nu får vi utdelning på några nygamla målskyttar, så det var skönt, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln