Björklövens matchhjälte om dramat som väntar: "Orken på vår sida"

UMEÅ. Två gånger om hittade Jacob Olofsson rätt och ordnade fram en sjunde match mellan Modo och Björklöven.
Och Umeålagets forward vet hur de ska ro i land en finalplats.
– Om vi håller oss lugna och spelar vårt spel så har vi orken på vår sida, så det är bara att gå ut och njuta, säger han till HockeyNews.se.

ANNONS

Med ryggen mot väggen och krav på seger för att säsongen inte skulle ta slut så var det inte hemmalaget Björklöven som började bäst i Winpos arena i semifinal nummer sex mot Modo.

Hemmalaget kom ut med en sargad backsida, där det inför match var en del frågetecken och där lagkaptenen Fredric Andersson fått ta steget ned från sin centerposition till att istället ta hand om blålinjen. Ett faktum som gästerna såg ut att vilja utnyttja då de öste på direkt från start.

Modo tog också ledningen redan efter två minuter och det såg ut att kunna bli en tuff kväll för hemmalaget, men när Olle Liss hittade rätt med en styrning för 1–1 bara två minuter senare började saker och ting ordna upp sig för Björklöven.

När slutsignalen ljöd någon timme senare på tisdagskvällen hade Björklöven tvingat fram en sjunde match.

– Det var en smårörig match, vi bytte chanser lite fram och tillbaka. Men vi rider ut stormen och gör en riktigt stark tredjeperiod, säger Jacob Olofsson till HockeyNews.se.

Det kändes som att ni tog över matchen i andra perioden?

– Vi får lite utvisningar med oss och får även om vi inte får in pucken så har vi bra tryck och växer av det. Sedan en stark tredjeperiod som håller dem ute totalt då.

Och en starkt bidragande orsak till att Umeålaget lyckades tvinga fram en sjunde och helt avgörande match på torsdag var just Jacob Olofsson.

Fyra minuter efter Olle Liss kvitteringsmål gjorde han 2–1-målet framför hemmaklacken.

Han utökade sedan sitt målkonto genom att göra 4–3-målet bara halvminuten in i tredje perioden, med god hjälp av en Modoback via ett hopslag.

Olofsson har nu gjort fyra mål på de sex första semifinalmatcherna.

– Jag tycker att jag har steppat upp lite mer har lite studsar på min sida, så det får gärna fortsätta så i match sju. Det är skönt när det hjälper laget, så det får gärna fortsätta, det är ju en ganska viktig match kvar, säger han med ett leende.

Olofsson, som anslöt från SHL-laget Timrå tidigare under säsongen, har parats ihop i en kedja med Alex Hutchings och Christopher Bengtsson.

En trio som får stort förtroende av tränaren Viktor Stråhle.

– Vi får bra snurr och jag tycker att vi börjar få liter mer tid i anfallszon, sedan är det några bitar där vi kan vara lite mer noggranna. Men vi är i ett rätt bra flow, så det är bara att köra på, säger Olofsson.

Nu är Olofsson och hans lagkamrater bara en seger från en ny finalplats i Hockeyallsvenskan.

Om de lyckas ro i land vinsten i Örnsköldsvik på torsdag skulle det innebära lagets tredje raka final.

Och Olofsson tror sig veta hur de ska lösa det.

– Samma inställning som i dag (läs i går), att se det som vilken match som helst. Om vi håller oss lugna och spelar vårt spel så har vi orken på vår sida, så det är bara att gå ut och njuta, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.