HockeyNews
PLUS

Osäkert läge för Torp efter smällen – men HV71:s skadeläge ljusnar

(22864) Zion Nybeck Marcus Davidsson Nichlas Torp
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 mars 2022

FacebookXWhatsApp
JÖNKÖPING. HV71:s assisterande lagkapten Nichlas Torp lämnade den första kvartsfinalen mot Västervik efter en kraftig smäll mot huvudet.
Annars ljusnar skadeläget inför den fortsatta jakten på SHL-platsen.
ANNONS

Seriesegrande HV71 vann med förkrossande 7–0 i den första kvartsfinalen mot Västervik i det allsvenska slutspelet. Men i den första perioden tvingades den erfarne backen Nichlas Torp bryta matchen sedan han fallit handlöst i isen med huvudet först efter en tilltrasslad situation med Västerviks Sebastian Benker.

– Om jag har förstått det rätt från rapporterna från den som såg det så har han fått en rejäl smäll och kunde inte riktigt ta emot sig, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till HockeyNews.se.

ANNONS

LÄS MERÖnerud efter HV71:s drömstart: "Svårt att inte ha pigga ben då"

– Vi plockade av honom. Jag har inte sett det själv för det var nere i hörnet som är lite blint (sett från HV:s bås). Men han fick en smäll och vi tog av honom från matchen så får vi fortsätta utvärdera det framöver, match för match. Vi är lite tråkiga i de här tiderna, säger Kalman ursäktande om sina knapphändiga kommentarer.

Förutom David Ullström, som blir borta resten av säsongen på grund av en hjärnskakning, hade HV71 fem man på sin skadelista när slutspelet drog igång på torsdagen: Marcus Davidsson, Zion Nybeck, Max Wennlund, Jonathan Wikström och Alexander Ytterell.

ANNONS

– Det är ett piggt gäng i övrigt. ”Mackan” (Marcus Davidsson) har tränat (på torsdagen) och är tillbaka från sjukdom. Zion är det tänkt att han ska spela med juniorerna. Även (Alexander) Ytterell räknar vi med är tillgänglig nästa vecka, säger Jonas Kalman.

LÄS MEREk: HV71 visade klassen direkt – så här ser ett lagarbete ut

Zion Nybeck ingår därmed i HV71:s J20-lag i slutspelet mot Frölunda i Husqvarna Garden på fredagskvällen. Marcus Davidsson har precis börjat träna efter en veckas sjukdom och lär vara tillbaka i laget till match tre i Västervik.

ANNONS

– Vi har en bred trupp och lite extra folk. De är i alla fall medicinskt tillgängliga hela gänget nästa vecka hoppas vi. Vi får se hur det går med ”Torpen”, säger Jonas Kalman.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln