Stjärnorna frälste Färjestad – Mitelleffekten visade sig direkt

(22501) Tomas Mitell Färjestad
ANNONS

Publicerad: 26 februari 2022

Färjestad segrade direkt med Tomas Mitell i båset. Värmlänningarna besegrade Frölunda i rivalmötet ikväll med tydliga 3–0 efter mål av toppspelarna och en hållen nolla av Denis Hildeby.

ANNONS

Igår sparkade Färjestad sin tränare Johan Pennerborn efter missnöjda resultat av ledningen, direkt presenterade värmlandsklubben en ny tränare i meriterade Tomas Mitell.

Idag ställdes Mitell och Färjestad på prov direkt då man tog emot Frölunda hemma i Karlstad. Det skulle visa sig bli en rolig kväll för Mitell och alla runt om klubben. Laget presterade på topp och vann med solklara 3–0.

Efter 18 minuter gjorde hemmalaget 1–0 efter att Daniel Viksten hängt dit den på volley, målet var Vikstens 14:e för säsongen.

I den andra perioden klev OS-centern Linus Johansson fram och gjorde sitt elfte för säsongen efter att hemmalaget bombat Frölunda med 17 skott i den andra perioden.

Slutresultatet kom direkt i den tredje perioden då Marcus Nilsson satte spiken i kistan. Matchen spelades sedan av och Frölunda kom inte in i matchen på det sätt dom gjort de senaste matcherna.

För Färjestads del väntar nu lite ledighet innan man åker till huvudstaden för match mot Djurgården på torsdag. För Frölunda väntar Örebro borta redan imorgon.

Den 20-årige Denis Hildeby briljerade i målet sin hållna nolla och totalt 29 räddningar.

Färjestad–Frölunda 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Mål, FBK: Daniel Viksten, Linus Johansson, Marcus Nilsson
Skott: 37–29 (9–6, 17–12, 11–11)

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.