HockeyNews
PLUS

Robin Kovacs: "En vacker dag vill jag tillbaka till Nordamerika"

(22398) Robin Kovacs
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 19 februari 2022

FacebookXWhatsApp

Örebros främsta poänggörare den här säsongen heter Robin Kovacs. 
Han pratar här om den hockey han spelar just nu, ett större ansvar och även hur framtiden ser ut. 

– Både Schweiz och KHL är intressanta ligor för att ta nästa kliv, berättar Robin Kovacs till HockeyNews.se

ANNONS

Under OS-semifinalen mellan Tre Kronor och Ryssland når vi en harmonisk Robin Kovacs som stortrivs med sin hockey för stunden.

– Jag tycker jag är inne i ett bra stim och har gott självförtroende och allt sådant och mår bra, säger en belåten Robin Kovacs till HockeyNews.

ANNONS

Örebros nummer 96 har den här säsongen 31 poäng (17 mål och 14 assist) på 40 matcher och säger såhär om hans säsong såhär långt på ett individuellt plan:

– Den är bra tycker jag, jag tycker att jag utvecklat mycket i mitt spel framförallt med puck där jag har ett större lugn och ett större självförtroende.

Under 2022 är Örebro det mest formstarka laget i SHL och en stor bidragande orsak till det är Robin Kovacs. Han fortsätter att prata om att han i år har tagit ett större ansvar på isen.

ANNONS

– I år har det varit lite mer att jag har fått ta tag i säker själv väl ute på isen och drivit saker och ting framåt, säger Örebros främsta poängplockare Robin Kovacs.

Är det ett ansvar du trivs med?

– Ja det skulle jag säga, jag vill vara en bidragande kraft framåt för att hjälpa laget till vinster. Jag tycker att den sista tiden har jag varit positiv för laget och varit en bra drivande kraft framåt.

ANNONS


Robin Kovacs trivs när det är hetsigt på isen. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

”Gillar när det är livat och lite hets runtomkring”

Robin Kovacs är en spelare som genom sin närvaro ofta rör upp känslor hos publiken nästan oavsett vart han spelar. Att publiken har fått komma tillbaka till läktarna är något som gjort att Kovacs lyft sitt spel ytterligare.

– Jag gillar ju det, när det är livat och lite hets runtomkring. Självklart trivs man ju bättre när det är mycket publik och mycket känslor.

Kan du ibland nästan trivas bättre på bortaplan med lite mer burop och hets?

– Jo men det skulle jag säga. När vi spelar hemma blir det inte lika mycket hets mot en själv och när man spelar borta är det många som fokuserar på mig och det tycker jag är roligt. Sen kan det nog vara positivt för laget också. Om folk sätter mig i fokus blir det större ytor för andra, säger Robin Kovacs.

”I ett slutspel kan vad som helst hända”

Förra året slutade Örebro sexa i grundserien och svepte sedan Leksand med fyra raka vinster för att sedan i semifinalen falla mot SM-guldvinnande Växjö i femte avgörande matchen.

Robin Kovacs och hans Örebro siktar till att börja med att sluta topp sex i grundserien för att sedan ta sig till semifinal och kanske ännu längre detta år.

– Målsättningen är till att börja med att komma topp sex, sen i ett slutspel vet man att vad som helst kan hända. Vi har varit lite upp och ner i år men när vi väl spelar bra och gör det vi ska så tror jag absolut att vi kan ta oss till en semifinal eller final i år, säger Robin Kovacs till HockeyNews.se.


Robin Kovacs firar ett avgörande straffmål framför sina supportar. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.

Robin Kovacs nuvarande kontrakt med Örebro sträcker sig till och med säsongen 2022/2023.

Vad som väntar därefter vet han inte, det finns ett par alternativ som den Flemingsbergsfostrade forwarden blickar mot, även om han hela tiden är tydlig med att fokus ligger på Örebro och hans spel här och nu.

– Jag har fokus här och nu, sen har jag alltid sagt att jag vill ta nästa kliv i karriären och sen när det händer får man se, jag har haft en bra säsong i år och ska fortsätta ha det nu i slutet också och sen får vi se vad som händer efter säsongen, säger Robin Kovacs till HockeyNews.se.

”En vacker dag vill jag tillbaka till Nordamerika” 

Robin Kovacs draftades av New York Rangers 2015 i tredjerundan som totalt 62:a i draften. Efter en stark säsong i AIK på lån från Rögle fick han chansen att åka över till Nordamerika för spel i New York Rangers farmarlag, Hartford Wolf Pack i AHL.

På frågan om det är dit han blickar tillbaka eller om det är annat i Europa som lockar, svarar Robin så här:

– Det är annat i Europa som lockar också. En vacker dag vill jag tillbaka till Nordamerika men om det blir någon annanstans i Europa innan det så spelar det egentligen ingen roll. Både Schweiz och KHL är intressanta ligor för att ta nästa kliv men det gäller fortfarande att prestera och leverera bra här i SHL med Örebro, berättar Robin Kovacs till HockeyNews.se.

Har du haft någon kontakt med några NHL-klubbar sen du flyttade hem till Sverige igen?

– Jo men lite smått och gott har det varit men det är inget som jag fokuserar på just nu, avslutar Kovacs.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln