Hyllade Karlskogaspelaren slog till igen – laget närmare en tredjeplats


26 januari 2022
Karlskoga jagar tredjeplatsen i Hockeyallsvenskan. Tack vare en van poängspelare kom man idag närmare målet.

Kvällens match mellan tabellfyran och tabellfemman var på förhand svårtippad. Karlskoga tenderar att spela ganska målsnåla matcher. Inget lag har släppt in färre mål i Hockeyallsvenskan. Samtliga andra lag som placerat sig topp sex eller bättre har gjort mer än 100 mål. Förutom Karlskoga då.

Men vad gör väl det om man vinner matcher? Man red på en vinstsvit på åtta matcher fram tills Södertälje satte stopp för det i den senaste matchen.

Björklöven har fått se både en och annan målexplosion. I förrgår vann man med sju mål mot två när man mötte Kristianstad. Sju mål framåt blev det också när Umeåborna mötte Modo i december. Tråkigt nog för Björklöven släppte man själv in sju mål när man dagen efter åkte till Örnsköldsvik.

Det blev Björklöven som satte dit matchens första mål. Efter ett felpass från Karlskogaförsvaret kunde Björklöven få till ett direktskott, där returen slogs in av Ryan Gropp. Karlskoga saknade inte lägen de heller. Men det var en storspelande Joona Voutilainen i Björklövens mål som satte stop för det.

Henrik Björklund, som innan matchen hyllades för att som första spelare ha gjort 400 poäng i Hockeyallsvenskan, kunde jämna ut matchen i powerplay. Ett stenhårt slagskott letade sig förbi Voutilainen. Björklund var väldigt sugen på att fortsätta skörda poäng. Vid mer eller mindre varje chans han fick så avlossade han sin bössa. Direktskott på direktskott, och ganska ofta landade puckarna i sargen bakom mål.

Efter att Björklöven cirklat runt i offensiv zon en längre stund kunde Karl Johansson avsluta den andra perioden med ett mål. Han hade då parkerat sig framför Karlskogas mål och stötte in pucken med sex sekunder kvar på klockan. Då var det just Henrik Björklund som hade missat sin markering.

Den tredje perioden blev försenad eftersom ismaskinen inte fungerade. Då drog Karlskoga fram en äldre ismaskin, som frammanade minnen från svunna tider.

David Lindquist kvitterade i inledningen på den tredje perioden. Det visade sig bli avgörande för Karlskoga, eftersom det gjorde att matchen togs till förlängning.

I spel tre mot tre var det Karlskoga som briljerade. Väl där såg Åke Stakkestad fast besluten att avgöra den jämna matchen. Efter ett antal missade skott rasslade nätet till slut. Nittonåringen gjorde bort sin gubbe och hade fri sikt att göra sitt första mål för säsongen.

BIK Karlskoga–IF Björklöven 3–2 (0–1, 1–1, 1–0, 1–0)
Mål, BIK: Henrik Björklund, David Lindquist, Åke Stakkestad
Mål, IFB: Ryan Gropp, Karl Johansson
Skott: 41–29 (12–12, 13–11, 15–5, 1–1)