Eks SHL-lista: "Kontraktet är en annan sorts fullträff"


4 december 2021

Det är nu när matcherna i SHL duggar tätt som man ser vilka spelare som verkligen sticker ut.

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, listar här de spelare som är och har varit hetast i början av vintern.5 Patrik Karlkvist, f, Oskarshamn


Kommentar: Bara Leksands och SHL:s skyttekung Max Veronneau har gjort fler mål den här säsongen. Karlkvist är näst bästa poänggörare de senaste fem matcherna då han gjort tre mål och fem assist.


Den 29-årige högerskytten har gjort 28 poäng (15 mål, 13 assist) på 24 SHL-matcher. Och honom har IKO skrivit ett tvåårskontrakt med… Det är en annan sorts fullträff!


4 Jonathan Pudas, b, Skellefteå


Kommentar: Skellefteå är klart mycket bättre veckorna före jul 2021 jämfört med motsvarande tid förra säsongen. En av flera orsaker är Pudas återkomst till norra Västerbotten.


Den VM-meriterade backen toppar backarnas poängliga i SHL och har faktiskt öst in poäng. 23 poäng (4 mål, 19 assist) på 24 matcher är ett väldigt starkt bevis på att han är en toppback i ligan.


Jonathan Pudas, b, Skellefteå. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.


3 Oscar Engsund, b, Luleå


Kommentar: Han har smällt in ett hattrick och bjudit på en oförglömlig målgest. Engsund har gjort poäng fyra matcher i rad. Och som den back han är har han klippt in sex mål de senast tio matcherna.


Med åtta mål gjorda på 20 matcher leder han backarnas skytteliga i SHL och det är ett personligt rekord så det dånar om det.


Faktum är att 28-årige Engsund före den här säsongen hade gjort nio mål för Luleå i SHL – på 


2 Adam Tambellini, f, Rögle


Kommentar: Precis som skyttekungen Veronneau har Tambellini gjort mål fem matcher i rad och då har han smällt dit sju puckar.


Tre av målen har kommit i powerplay och faktum är att han nu är i topp i SHL:s powerplayliga med sex gjorda mål på 23 matcher.


De senaste tio matcherna har Tambellini gjort tio mål och han har utsetts till SHL:s bäste spelare i november.


Adam Tambellini, Rögle. Foto: Bildbyrån.


1 Max Veronneau, f, Leksand


Kommentar: Det börjar nästan bli lite tjatigt, eller?


Men leder man SHL:s skytteliga (18 mål! Efter 23 matcher!) och har gjort mål i fem raka matcher, dessutom sju mål, då förtjänar man att ligga i topp även på den här listan.